doğada tatil

Birazda kış tatillerinden yazmak istedim. Uludağ-Kartalkaya ve Ilgaz bu taraflarda bilinenlerden. Doğudaki Palandöken vs. bahsetmiyorum. Eğer profesyonel kayak düşünmezseniz  Bolu’da  kar-doğal güzellik- temiz hava bakımından çok hoş mekanlar mevcut.  Ve alternatifler çoğalmış. Çok güzel dağ evlerinde doğal hayatı sizlere sunuyorlar. Hafta sonu konaklaması veya günübirlik bile gidilebilir. Ankara’dan 2-2,5 saat civarında. Yakın yani. Biz Sakintepe’ye gittik. Gerçekten sakin ve huzur veren bir yerdi. 6-7 değişik büyüklükte dağ evi var. Kişi sayınıza göre evi kiralıyorsunuz, her türlü teçhizat hazır orada. Sadece yiyeceklerinizi kendiniz getiriyorsunuz. Ormanda yürüyüş, karda kayma, kurt köpekleriyle eğlenme ve mangal-şömine keyfilerini yaşayabilirsiniz. Biz 3 aile gittik ve çok eğlendik. Tavsiye ederim. Özellikle çocuklar bayıldı ayrılmak istemediler. 

         1.   Sakintepe


                                      




Rezervasyon için :demokan@sakintepe.com veya 0530 6403271

İnternette gezinirken  alternatif iki değişik çok hoş yerlere rastladım ve paylaşıyorum:

           2.  Hindiba Pansiyon
https://www.facebook.com/pages/Hindiba-Pansiyon/138212712940474
Rezervasyon için: bilgi@hindibapansiyon.com.tr veya 03743563138





           3. Yeşil  Masal Evleri
https://www.facebook.com/abantyesilev?fref=ts


           
           4.   Altınköy
Doğal hayattan bahsetmişken  Altındağ Belediyesinin yeni projesi Altın Köy’den de bahsetmek istedim. Yakında bolca adını duyup Ankaralılar olarak sıkça çocuklarımızı götüreceğimiz bir alan olacağını düşünüyorum. Hayalimdeki projenin yansıması gibi olmuş.  
“Çocukların köy hayatını yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söyleyen Tiryaki “Şimdiki çocuklar sütün nasıl sağıldığını, yoğurdun neden yapıldığını bilmiyor. Çocuklar, köy hayatına tamamen uzak... Altın Köy ile bu durumu ortadan kaldıracağız. Burada çocuklar köy hayatının tüm detaylarını yakından görme imkanı bulacak ve hatta yaşayacak.” dedi. Başkan Tiryaki, bölgede bulunan camiden köy kahvesine, ahşap evlerden köy okuluna kadar her şeyin birebir gerçek olduğunu, taşınarak Ankara’ya getirildiğini ve yerleştirildiğini vurguladı.”

Güzel bir proje. Hamamönü ve arkası, Ulucanlar Cezaevi gibi mekanların Ankara’nın gezilebilir, turizmine katkı sağlayan alanları olduğunu düşünüyorum ve bu alanın da böyle olmasını umuyorum.
Çocuklarımıza doğal hayatı sunabileceğimiz bol alternatifli mekanlara kavuşmak dileğiyle…  
-->

Hiç yorum yok