annemin tablolarından...

                Annem bir  senedir halk eğitim merkezinin kağıt rölyef kursuna gidiyordu. Çok zor olduğunu söylüyordu. Tek tek kağıtları kesip, üstüne de resmine göre üç boyutlu aksesuarlar yapıyorlardı. Minik minik tabloları süslemek, onlarla uğraşmak sabır işi. Ve ben gerçekten çok merak etmiştim ne yapıyor, nasıl bir şey  ortaya çıkacak diye. Sonunda yıl sonu sergisi gelmişti. Sergi çok kalabalıktı.  Gezmeye başladıkça, gözlerime inanamadım.  O kadar farklı güzel tablolar vardı ki. Gerçekten muhteşemdi . Daha önce hiç görmemiştim böylesi resimler. Hepsi birbirinden farklı, değişik tekniklerle yapılmış tablolar. 
              Annemin yaptığı üç boyutlu tablolar da çok güzeldi. Ellerine sağlık. El emeği, göz nuru yapılan her şey benim için çok değerli. Hele ki yapan annemse. Annemin bildim bileli resmi  iyidir zaten. Bir dönemde kumaş boyamaya gitmişti. Çeyizimde çok vardır boyamalarından. Seccadeler, başörtüleri, yatak takımları, örtüler….hepsinin çok özel bir yeri vardır bende.Şimdi de evimin duvarlarında yeni eserleri,  üç boyutlu tabloları var. Annem için bir nevi terapi böyle hobi kursları. Bence evde olan her kadın gitmeli, neler yapabildiğini görünce kendi bile şaşırıyor. Bir şeyler üretmek dünyanın en keyif verici olayı ………..
             Bu senenin ve kursun bizim için ayrı bir önemi de Nil’in 2 ay anneannesiyle kursa gitmesiydi. Artık kursun maskotuydu ama kızımı çok sinirlendirmişler. O bizim anneannemiz dedikçe o da kızıp hayır diye bağırıyormuş… 
             Tablolar fotoğraflarda üç boyutlu olduğunu pek belli etmiyor. Gerçekte, yakından çok daha derinlemesine, güzel görünüyor. Biraz daha düzgün çekebilseymişim, o güzellikleri biraz bozmuşum. Yaklaşık 10 tane farklı tablo yapan annemin tablolarından örnekler: 


             

                 Seneye ahşap, seramik üstüne kabartma, üç boyut gibi yapılan dekoratif boyama kurslarına gitmesini istiyorum. Bu konuda da en çok Ece Aymer’in ürünlerini beğeniyorum. Çok hoşlar…Çayyolunda kursları varmış. Hatta hızlandırılmış olanları bile. Zamanı olanlara duyurulur...
       http://www.favoritehometovisit.blogspot.com.tr/
       Sergiden gözüme çarpan, beğendiğim tablolardan örnekler:

  


  

                  Bu güzel tablolara emek ve zaman harcayan herkesin ellerine sağlık. tabii en başta hocalarına...
ve halk eğitim merkezlerine....
-->














Hiç yorum yok