güzel şeylerden....

Mayıs ayıda geçiyor. yılın en güzel, bol etkinlikli bir ayıdır mayıs. çok severim. ilkbaharın, yeşilin, çiçeklerin çoşkusu vardır...
okulların son zamanları, festivaller, aktiviteler, konserler, şenlikler derken yaza giriyoruz....
son günlerde dikkatim içeken sosyal sorumluluk ağırlıklı güzel projelerden ekleme yapmak istedim. aşağıdaki bölümlerin hepsi sitelerinden alıntıdır. böylesi etkinliklerin artması çok hoş...aşağıda adreslerini verdiğim sosyal sorumlulukla ilgili  iki siteye baktıkça içiniz açılacak ve mutlu olacaksınız. çünkü her yerde çok güzel ve farklı projeler var.... 
ben cumartesi günü "haydi yapalım temizlik projesine" çocuklarla gitmeyi planlıyorum. istanbul ve diğer iller için aşağıdaki adresi ziyaret etmeniz yeterli.
zamanınız varsa size uyanlara katılmayı, gönüllü olmayı ihmal etmeyin...
bu etkinlikler insanı gerçekten mutlu hissettiriyor ve motive ediyor....

http://www.sosyalsorumluluk.org/,
http://www.kurumsalsosyal.com/tr-TR/ana-sayfa/1.aspx

***2014 Türkiye Temizliği  Haydi Yapalım! Let’s do it!

●  Ankara Büyükşehir – Canan GÜMÜŞAY ankara@letsdoitturkiye.org

▪ Turan Güneş Bulvar üzeri ODTÜ Ormanı Arazisi
Buluşma noktası: 10:00 'da Çankaya Belediyesi Binası Önü, Kızılay   Etkinlik başlangıç saati: 11:00 

http://www.letsdoitturkiye.org/

***TOMS’dan 10 milyon çocuğa ayakkabı
Ünlü ayakkabı markası TOMS, kimsesiz 10 milyon çocuğu sevindirdi. Çocuk ayakkabıları Afrika, Haiti ve Hindistan’a gönderildi.
 Son yıllarda özellikle gençler tarafından sıkça tercih edilen ayakkabı markası TOMS, yaptığı bir basın açıklamasıyla, dünyanın her yerinde ayakkabıya ihtiyacı olan 10 milyon çocuğa TOMS ayakkabı bağışladığını açıkladı.

“One for One” mottosuyla bir ayakkabı alan için, bir ayakkabı da kimsesiz çocuklara bağış yapan TOMS, Arjantin çiftçilerinin tarlada çalışırken giydikleri ve toplamda üç parçadan oluşan “espadrille” ayakkabılardan ilham aldı.

Klasik modelinin yanı sıra, yüksek topuklu ve bağcıklı ayakkabılar da üreten TOMS ürünleri arasında Retro güneş gözlükleri yer almaya başladı. Bir TOMS gözlük alan kişi için ihtiyacı olanlara gözlük ve göz tedavisi bağışı yapılarak 150 bin kişiye yardım edildi. TOMS, önümüzdeki iki yıl içerisinde ihtiyacı olan 10 milyon çocuğa daha ayakkabı bağışlayacak.

***Konferans yarın başlıyor!  
11 Mayıs'ta ise, kuşlarla tanışmak için göç festivalinde buluşuyoruz!
İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ve Doğa Derneği'nin birlikte organize ettiği; Sarıyer Belediyesi, Kuzey Ormanları Savunması, Zekeriyaköy Forumu, Trakus, Demirciköy Çevre Koruma Derneği'nin destekleri ile gerçekleşecek 16. Türkiye Kuş Konferansı - Turkey Bird Watchers Conference 9-10 Mayıs'ta, Demirciköy Kültür Merkezi'nde sunumlarla başlıyor.
Ayrıntılı program için: http://on.fb.me/QhV9Jm

***​Araştırmacı Çocuk” dergisi 8 – 12 yaş grubu okuyucularına yönelik hazırlanmış, bilimsel düşünmeyi destekleyen, üç aylık eğlenceli bir dergi. Derginin amacı; çocukların araştırmaya başlamalarını sağlayacak yaratıcı fikirlere ve etkinliklere yer vermek.

https://www.facebook.com/pages/Arastirmaci-Cocuk-Merkezi/312501112869?hc_location=timeline

Dergiler, okuma kültürünün bir parçasıdır. Çocuk dergileri ise çocuğun dünyasında ayrı bir yere sahiptir. Dergi ile okuma kültürüne adım atan, okuma keyfini yaşayan çocuk bununla kalmaz, dergi kahramanlarını kendine örnek alır. Onlar gibi yaşamaya çalışır. Çizgi romanlar çocuğun hayal dünyasını zenginleştirirken, kültürel bilgiler çocuğa yeni bilgilerin kapılarını aralar. Bu nedenle Pedagoji Derneği olarak çocuk olan her eve bir çocuk dergisi girmesi gerektiğine inanıyoruz.

***

bu slogan hoşuma gitti. "sen gelecekteki bensin...."   http://aktif-iz.org/ sayfada çok anlamlı güzel projeler var.

-->

Hiç yorum yok