farklı tedavi yöntemleri

Mutlu olmak için mi desem, kendini keşfetmek için mi veya yaşamının gizemini çözmek için mi hergün farklı kavramlarla karşılaşıyorum. İnsanoğlu hep bir arayış içinde. Mutluluk ve huzuru yakalama peşinde. tabii bunları ararken en önemli şey öncelikle sağlık. Sağlık olmadan mutluluk ve huzurdan bahsedemeyiz.
Onca olumsuz faktörlerle baş edebilmek, hayatı anlamlandırmak için farklı yöntemler çıkıyor.  Bunlardan yeni duyduğum “Çekirdek inanç” 
“kişiliğimizi oluşturan ve ailemizden aldığımız olumsuz kalıplardan oluşur atalarımızdan gelen negatif kalıpları da içerir. Kendimizde reddettiğimiz ama etkisinin çoğunlukla farkına varmadığımız bir özelliğimizdir. Kendimiz olmamızı neyin engellediğini bulduğumuzda hayatta çok hızlı yol alırız. Bunu fark edip temizlemezsek hep aynı şeyleri yaşarız...”
böyle anlatılıyor çekirdek inanç…ilginç. web adrsi: http://www.cekirdekinanc.com/
izlediğim tv programında da başlangıç için şöyle yapın diyordu:
“hergün kendinizle ilgili yapmak istediklerinizi yazın. “niyet ediyorum”la başlayın,  “seçiyorum”la  bitirin. Bu başlama ve bitiş arasına o gün  olmasını istediğiniz 10 maddeyi yazın. Ama bu yazacağınız cümleler olumlu anlatılacak. Yani cümle olumsuz olmayacak. Yazdıklarınız oluyormuş…deneyelim bakalım….
Diğeri yeni duydudğum “homeopati”
Bu da ruhsal ve fiziksel halinizi bir bütün içinde inceleyip, ilaçsız veya minumum ilaçla kişiye özel bir tedavi şekli.
“Homeopati, dünyada 200 yılı aşkın zamandır kullanılan doğal, bütüncül ve yan etkisiz bir tedavi yöntemidir.Günümüzde Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Afrika’da oldukça yaygın şekilde uygulanan Homeopati, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da tanınmaktadır.
Homeopati ile fiziksel, duygusal ve ruhsal her tür hastalığı tedavi etmek mümkündür. Üstelik bu ömür  boyu ilaç kullanarak değil çoğu zaman tek bir ilaç ve tek bir doz ile sağlanabilmektedir. Astım, allerjiler, egzema, sedef, romatoid artrit, kolit, migren, depresyon, anksiyete bunlardan sadece bazılarıdır.”
bunlar benim ilgimi çekiyor. Ama henüz ikisine de başvuramadım. Özellikle sağlık için homeopati çok ilgimi çekti. Kim ilaç içmek ister ki değil mi???
-->

Hiç yorum yok