ama ben daha çocuğum…..

Bu dünyada yaşamak bazılarına çok daha zorrrr. Çocukluğunu yaşamayan kızlara…Çocuk gelinlere…istismara uğrayanlara….onları anlamaya çalışıyorum...

Annelik bu kadar zorken çocuk gelinler nasıl olur, nasıl küçücükken anne olunabilir? O toplumlardan ne beklenebilir ki? Bir Çocuk ne kadar iyi bir çocuk yetiştirebilir ki? Gerçekten üzülüyorum. Ben okumuş ve geç yaşında anne olmuş bir kadın olarak bile çocuk yetiştirmekte zorlanıyorum. Çocuk psikolojisini anlamaya çalışıyorum. Kendi çocuk olan biri nasıl çocuk bakabilir ki?nasıl sağlıklı nesiller yetişir?
Allahtan bu ülkede üniversiteler var. Betül Mardin gibi de hocalar. Duyarlı, önünü gören…kendilerini toplumu aydınlatmaya adamış, bilinçlendirme çalışmaları yapan kadınlarımız. Sayıları az olan değerli kadınlarımız….
Betül Mardin: “Vicdanı sağlam hiçbir insan böylesine büyük, utanç verici bir toplumsal soruna göz yumamaz”
Artık Türkiye’de yaşadığımız çağda bir şeylerin gerçekten değişmesi gerekiyor. Ne zaman bu saçma sapan kadın cinayetleri, şiddeti, çocuk gelinler, istismarlar sona erecek? Biz kadınlar bu haberleri duydukça hemcinslerimiz için içimiz gidiyor. Ülkemizde böylesi olaylar son bulsun istiyoruz.
En son filmi de çekildi. “halam geldi” filmi sinemada oynadı ve ödül aldı. Ben izleyemedim ama çok merak ediyorum. En azından bu yapılan çalışmalar bir aşama. Zamanla değişecek bir şeyler.... umuyorum…
-->

Hiç yorum yok