ev ihtiyaçlarından...

  
Bu ara sizlere kıyafet alışverişinden çok dekorasyon ev araç gereçleri hakkında bilgi verebilirim. Esasında ucuzluk da başladı. Ama ben yeni eve taşınmanın heyecanı ile eksiklerimi tamamlamak için ağırlıkla ev gereçlerine bakıyorum. İlk önce avizeler en acil olanıydı. Çok basit gibi görünen şeyler bile uzun sürebiliyor. Bir türlü aradığınız gibi bulamıyorsunuz ya da bulduğunuz bütçenize uygun olmuyor. Avize olayı aşmış gerçekten ama. Bir özel avizeciye girdim fiyatlar en basiti bin tlden başlayıp ortalama ve güzel hoş olanları dört beş bin tl civarındaydı. Tabii herkesin kendi bütçesi ama bana biraz uçuk geldi. Sonuçta aksesuar bir evde ne kadar kendini gösteriyor. Yani zengin olsam bile alırmıyım hiç bilemiyorum. Düşünsenize tüm evin avizelerine 50 bin lira verdiğinizi. Neyse ben size uygun ve şık yerlerden bahsedeyim. en çok çocuk odasına avize bulmakta zorlandım. Koçtaş ve özellikle bauhaus bu konuda iyi. Bauhaus çok çeşit var modern ve şık. Ama koçtaşa göre biraz daha pahalı diyebilirim ama değecek şık ve farklı avizeler bulabilirsiniz. Özellikle çocuk odası için çok farklı tasarımlar mevcuttu. Zaten en çok çeşit çocuk odasına bauhausta bulabilirsiniz.
Perdelere gelelim. Ev deyince olmazsa olmazımız. Mutlaka yaptırmamız gerekli. Ve epey bütçe tutan. Eski perdelerimden biraz yararlanayım desem de pek olmadı, uymadı. İp perdeler moda. İlk çıktığında ince ipler sadece vardı şimdi çeşit çok. Kalınları ve motif, desenleri farklı bir sürü var. Ben oturma odamı gri, siyah, kırmızı, beyaz ağırlıklı yapmaya çalıştığımdan gri storun üstüne siyah ip perde aldım şık durdu. Eğer önünüz açık ve engel yoksa dışarısıda çok rahat görünüyorip perdelerden. Ayrıca perdecilerde bir stor çılgınlığı var. Storlar eskisi gibi güneşlik ağırlıklı kullanılmıyor. Salonda tül perde niyetine sadece stor taktırabilirsiniz. Çok şık, güzel, perde desenleri var. parlak, simli her çeşit. Ben storların altına dilim ve taş gibi aksesuarları sevmiyorum sade daha modern ve şık geliyor bana. Ayrıca yeni bir ürün dedikleri zebra perdeler çıkmış. Tek perde de hem güneşlik hem perde görevi görüyor. Bir hareketle perde kapanıyor. Çok şıklar. Bu fonları ya da perdeleri yandan büzen tokalar vardı eskiden. Şimdi onun bile mekanizmasını çıkarmışlar. Yani büzgü yapan mekanizma. Çok daha düzgün duruyor tabii…
Sıra halılarda. Eskiden bu kadar halı hele de modern sade halı bulmak mümkün değildi. O kadar marka, çeşit, renk var ki karar vermek çok zor. Fiyatlar da çok uygun.
Ayrıca sizlere baba koltuğunu tavsiye edeceğim. Rahat, masaj yapıyor, yumuşacık. Tekli koltuk düşünüyorsanız baba koltuğu olabilir. Artık her rengi de mevcut. Üstelik yataşta fiyatı da diğer baktığım yerlere göre daha uygundu. Kırmızısı bile var. deri ve kumaştan nasıl isterseniz.
Şimdilik bu kadar. Hafta sonu biraz dolaşacağım farklı şeyler görürsem buradan yazarım sizlere…

Hiç yorum yok