Robot süpürgeler

    Yıllar yıllar öncesiydi. İlk olarak Amerika'da eltimde görmüştüm ve bayılmıştım. Çok farklı gelmişti. Odaya bırakıyordu tüm odayı süpürüyordu. Çok pahalıydı ama. Yıllardır ne zaman gelir diye bekledim ülkemize. 10 yılı geçti nerdeyse. Daha önce geldi tabii ama pahalıydı. Şimdilerde ise her yer robot süpürge oldu. Evinde olmayan yok çevremde. Geç kaldım sanırım. 

    Herkes gayet memnun. Fiyatları da düştü tabii. Her keseye uygun olanı var. Kullananlar çok tavsiye ediyor. Hayat kurtardı diyenler bile var. Eğer çalışıyorsanız önemli bence. 



    Ben yeni aldım. Sanırım piyasadaki en uygun olanını. Önemli olan iş görmesi benim için. Sadece süpürmesi de yeterli yani. Onun için silme olanlı almadım. Moblu ve mobsuz  olarak iki çeşidi var. Yani sadece süpüren ve süpürüp silen. Birde m2 ye göre olanları, programlananlar, evi haritalayanlar. Yani çeşit ve özellik çok. Önemli olan bütçeniz ve ne yapmak istediğiniz. Ben çok komplike olan şeyleri sevmiyorum. Bir sürü özelliği olanlar daha zor geliyor. Basit ama işlevsel olsun. Tabii bir de ekonomik. 

    Markalarda 3 tanesini çok duydum. Eufy, Xiaomi, İrobot. Bu üç markada ürün yelpazesi çok. Telefon gibi. Üst üst modelleri var.  Gerçi şimdilerde bütün süpürge markalarıda çıkardı. Karaca, tefal gibi markalarında robot süpürgeleri var. 

    Benimki en basidi. Programlanıyor da ama öyle evin planını falan çıkarmadan. Mesela saat programı var. Hergün şu saatte evi süpür yada istediğim güne ayarlayabiliyorum. Kumandasında birkaç özelliği de var. Ama en güzeli boş odanı kapat aç süpürsün orayı. Her odaya götür süpürsün. Epeyde iyi süpürüyor.  Merak edenler bu videoyu izleyebilir. Detaylı anlatımı var. 

https://www.youtube.com/watch?v=CIiIojZ8rhE

    Amerika'dan birde Apple ucuzlayarak gelse değilmi? Onların fiyatlarının düşeceği günü ne kadar beklesem de boş gibi. Dolar böylesine artmışken tabii. Herşey o kadar ters orantılı ki. Elektronik, marka giysiler, oyuncaklar vs. o kadar ucuz ki orada. Alım gücüde yüksek. Bizde de alım gücü düşük ve elektronikten tutda marka giysiler hepsi çok pahalı. Yani almak neredeyse imkansız. Arabalar ucuz, benzin ucuz. Bizde tam tersi. Neyse bu kıyaslama işine fazla girmemekte fayda var...

    Özetle pratik bir yaşam için böylesi ürünlere ihtiyaç var. Hayatın yoğunluğuna ve hızına yetişmek zor. Temizlik de önemli, zaman alan ve yorucu bir iş. Bu yüzden hayat kolaylaştıran ürünler çok popüler oluyor. Herkese kolay gelsin...

Hiç yorum yok