Makrome deneyimimiz...

             Korona günleri etkinliklerle dolu günler oldu. Ne zamandır merak edip yapmak istediğim ve çok beğendiğim makrome yapmayı sonunda deneyimledik. Nil benden çok daha fazla sevdi. Ve nerdeyse hepsini o yaptı. Eğlenceli, güzel ve ekonomik bir aktivite daha yani. Aynı zamanda çok şık ve bohem....

             Lisede ev ekonomisi dersi vardı ve saksılara makrome yapardık. Çok severdim örmeyi. 
Tabii şimdi çok daha modern, şık duvar süsleri, avizeler, perdeler vs. yapılıyor. Ben öyle yetenekli, el işlerinden anlayan biri pek olmadım. Kafam daha çok yazmaya, okumaya yatkındı. Ama makrome yapmak kolay bence herkes yapabilir. Yani yetenek gerektirmiyor. Zaten artık internet youtube derya deniz. Ne ararsanız var, açın, izleyin ve yapın...Hayat çok kolaylaştı.   
             Bizde video çekmiştik. Ama yüklü geldi buradan yayımlayamıyoruz malesef...
Hemen nasıl yapıldığına kısaca deyineyim. Öncelikle makrome ipi alıyorsunuz. Ben yine internetten hemen sipariş verdim. Pamuktan, 3mm ve 250gr olan iki tane krem rengi makrome ipi istedim. Zaten bir tanesiyle bu  çıktı. Rengini, kalınlığını istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Birde sokaktan sopa, odun parçası buldum. En zor kısmı doğrusu evde nereye asıp öreceksiniz? Kapı kolları vs epey bir arandım. Olmadı çivi çaksam olurmu diye düşündüm. En sonunda holdeki dolabın kulplarına bardak askılıklarını sıkıştırdım, ahşap sopayıda oraya sıkıştırdım oldu. Ama kalın sopa olmadı. O yüzden ince sopayla yaptık. Kalın daha şık duruyor ama. 
            İkinci aşama videoyu açıp izlemek ve dediklerini yapmak. İpleri farklı boyutlarda yapacağınız modele göre kesiyorsunuz. Ve sopaya düğümlüyorsunuz. Epey düğüm tekniği var. Modelinize göre ilerliyorsunuz. En son ip boylarını ayarlayıp, kesiyorsunuz. Ve yaklaşık basit bir makrome 1 saatte bitebiliyor. 
          İlk deneyim için hiç de fena değil değil mi? Renkli iplerle daha büyüklerini yapalım hevesine kapıldık. Nil çok sevdi. 
                      Herkese makromeli günler öneririz. Hem keyifli, hem kolay, hem de ekonomik...

Hiç yorum yok