Rozasea (gül) hastalığı

Son birkaç senedir artan seyirde devam eden yüzümdeki gül hastalığını sizlere biraz anlatmak istedim. Önce hastalığın ne olduğunu anlatacağım. Çünkü en zor kısmı bence bu. Teşhis koymak yani. Ben önceleri bu kızarıklıklar tahrişmi diye epey bir anlayamadım.. Sonunda birkaç cildiye doktoru ve güzellik uzmanının teşhisi koymasıyla hastalığı kabullendim. Evet artarak devam eden yüzümün T bölgesinde bulunan kızarıklar şeklinde kendini gösteren rozasea hastalığım var. Ve bunu durdurmam en azından artmasını engellemem lazım. Maalesef ki tam bir çözümü yok deniyor.

“Rozasea özellikle açık tenli kişilerde görülen bir cilt hastalığı. Halk arasında bilinen adı ise gül hastalığı. Yüz bölgesinde ortaya çıktığı için estetik olarak da kötü bir görünüme neden oluyor. Güneşin zararlı etkileri, çevresel kirlilik, stres ve soğuk havalar hastalığın görülme sıklığı ve şiddetinde artışa neden oluyor.
Gül hastalığı belirtileri
Yüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri oluşumlar ile karakterize olan gül hastalığının asıl nedeninin damarsal aşırı reaksiyon olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte mide hastalıkları, tansiyon, maytlar ve ciltte bulunan bir parazit enfeksiyonu da hastalığın nedenleri arasında yer alıyor. 

Güneşin zararlı etkileri, çevresel kirlilik, stres ve soğuk havalar hastalığın görülme sıklığı ve şiddetinde artış yaratıyor. Üstelik bu sorunla karşı karşıya kalan kişilerin ömür boyu kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Zira yüzdeki bu kızarıklıklar ne yazık ki tamamen geçmiyor.

Gül hastalığının nedeni ve kesin tıbbi tedavisi henüz bulunamamıştır. Hastalık; vücudumuzun, özellikle burun ve çevresinin aşırı duyarlı olması sebebiyle kendini gösterir. Aşırı sıcak veya soğuk, güneş ışınları, genetik etkenler, alkollü veya aşırı kafeinli içecekler, sindirim sistemindeki bozukluklar, iş hayatından veya gündelik hayattan kaynaklanan sinir ve stres birleşiminden dolayı gül hastalığı ortaya çıkabilir.”…..

Ben birçok krem vs. ürün denedim. Fakat hiçbir krem yüzümdeki kızarıklara iyi gelmedi. Birgün tv de izlediğim ve çok beğendiğim genç girişimci BalasuDündaralpın bu hastalığı ve çözümlerini anlatırken gördüm. Ozonlabs ürünlerini öneriyordu. Ve bu ürünleri de denemeye karar verdim. Sitesinden ürünleri iyice inceledim. Temiz kozmetik dedikleri doğal, içinde zararlı kimyasalları barındırmayan ürünlerdi bunlar. Sitelerinde ve tv de  çok başarılı sonuçlarını görüyordum. İlk olarak Ozonlabs O3RSS Probiyotik Temizleme Köpüğünü aldım ve kullanmaya başladım. Köpüğün çok faydasını görmeye başladım. Kızarıklarım nispeten azaldı. Diğer ürünlerini de alıp kullanmayı düşünüyorum. Hastalıklarda özellikle ciltteki rahatsızlıklarda önemli olan doğru ürünü bulup tedavi olmak diye düşünüyorum. Yoksa verdiğiniz paraların boşa gitmesi en çok üzüldüğüm şey. Sizlere ozonlabs temizleme köpüğünün detaylarını anlatmak istiyorum. İçeriğini ve kulanım şeklini.

Ozonlabs Probiyotik Temizleme Köpüğü İçindekiler 
Aqua, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Cocomidopropyl Betain, Panthenol, Allantoin, Polysorbate 20, Phenoxythenol, Lactobasillus / Algea Extract Ferment, Panax Ginseng Root Extract, Disodium EDTA, Ethylhexylgliserin, Lactic Acid, TocoperylAcetate 

Ozonlabs O3RSS Probiyotik Temizleme Köpüğü Nasıl Kullanılır?
  1. Elinize 2-3 pompa kadar Ozonlabs O3RSS Probiyotik Temizleme Köpüğü sıkın ve cildinize yayın. 
  2. Köpük cildinizde 20 saniye bekleyebilir
  3. Cildinizi duru su ile yıkayın ve kurulayın.
Ozonlabs O3RSS Probiyotik Köpük Alternatif Temizleme Önerisi
  1. Elinize 2-3 pompa kadar Ozonlabs O3RSS Probiyotik Temizleme Köpüğü sıkın ve cildinize yayın. 
  2. Köpüğü, cildinizde ıslatılmış Ozonlabs Mikrofiber Temizleme Pedi ile hafifçe alın ve makyaj kalıntılarını temizleyin.
  3. Cildinizi duru su ile yıkayın ve kurulayın.
                           
              https://ozonlabs.com/   sitesini isterseniz bir inceleyin.
Farklı rahatsızlıklar içinde doğal ürünleri bulunmakta. Temiz kozmetik çok önemli biliyorsunuz. Ozonlabs; "Temiz içerikli kozmetik kimyasal koruyucu barındırmayan, insan metabolizması ve çevre sağlığı için zehir niteliği taşımayan içeriklerden oluşur. Kozmetik ürün alırken etiketlerde bulunan maddeleri incelemeniz sağlığınız açısından büyük önem taşır. Temiz kozmetik ürünlerde paraben, alkol, SLS, sentetik silikon, aluminyum, florür, alum tuzu, talk, metalik oksit (Titanyum Dioksit, Zinc Oksit) bulunmaz. Ozonlabs Yaşam Bilimleri, ürettiği içeriklerin kendisine özel ve temiz yapısında tüketiciye sunulması gerektiğine inanan ve ürünlerinde zararlı kimyasalları kullanmamayı amaçlayan bağımsız bir temiz kozmetik laboratuvarıdır."

                                               Herkese sağlıklı günler…

Hiç yorum yok