Ankara’da eğlence ve gezme zamanı…

Özellikle akşam üzerleri açık havada gezme, oturma ve eğlenme zamanı. Ankara’nın bana göre en keyifli zamanları. Yaz burada çok kısa sürüyor çünkü. Tadını çıkarmak lazım.

İlk olarak Ankara kalesinden bahsedeceğim. Benim işyerime yakın olduğu için sık sık gidip keyif aldığım bir ortam. Geçmişin izlerini görmek, tarihin kokusunu almak, incik boncuk bakmak, şirin sevimli dükkanlar görmek ve el işi göz nuru emek harcanmış el işlerinden almak kısaca nostalji yaşamak istiyorsanız Ankara kalesine gelin gezin. Ankara’da en sevdiğim yer. Yeni yeni dükkanlarda açılmış. Oraya gidince kendimi başka alemde hissedip, rahatlayıp çok keyif alıyorum. Kafam boşalıyor doğrusu. 60 lar mı istersiniz, 70 milermi 80 lermi??? Hepsi var burada. Sanki yılların içinde dolaşıyormuş gibi. Plaklar, eski kasetler, gözlükler, posterler, danteller…Ne ararsanız var. Tabii bolca da antikacı var. Gerçekten Ankara’da yaşayıp buraları görmeyen varsa hemen gitmeli. Tabii nostaljiyi sevmiyorsanız en azından avlulardaki bahçelerde oturup bir kahve için derim.





Gelelim Ankara’daki popüler, yeni tarz açılan modern mekanlara…
Tabii buralar genel olarak cafe restoranlarla dolu. Yani yeme, içme ve oturma üzerine açılan yerler. Arkadaşlarla sohbet edip, keyifli zaman geçirmek için.  Esasına bakarsanız bu yazacağım yerlerin hepsi birbirine benzer. Hepsinde nerdeyse aynı cafe barlar var. Farklı daha vintage, butik yerler ararsanız şehre dağılmış durumdalar. 
Maidan yakın zamanda açılan birçok ünlü cafe ve restoranın olduğu ferah hoş bir yer.  Ot, Newcasstle gibi mekanlar var.  Eskişehir yolu üzerinde.

Mahall Tepe Primenın yanında açılan birçok cafe ve restorandan oluşan yer. Eskişehir yolu üzerinde Tepe Prime nın yanında.
Tepe prime benim her zaman favorilerimden…
Hayat sokağı Armada avm nin ortasında yine birçok cafenin olduğu bir sokak. Burada konserlerde oluyor. Keyifli bir sokak. Hem alışveriş, gezme hemde dinlenme, yeme-içme molası için alternatif.
Beysu park  da daha farklı tatlıcılar ve cafeler var.  Özellikle dekorasyonu ile farklı mekanlara rastlayabilirsiniz.
Panora, Atakule avm lerde de ünlü cafe restoranlar var. Özellikle Atakule avmnin manzarası çok güzel. Tüm Ankara ayaklarınızın altında ve Seğmenler parkı manzarasıda var. Panora avm’de de terasda çok hoş konserler oluyor.
Alacatlı Hilmi Barlas City Park Yaşam Merkezi yeni açılan açık alan bir avm. Burada çok güzel cafeler, meyhaneler, butik mağazalar var. Etrafında da yine ünlü yemek yerleri var.

Hamamönü özellikle kahveyi andıran tarzı ve tabureleriyle özellikle Hacettepe üniversitesi gençlerinin takıldığı mekanlarla dolu. Farklı bir ambiyans için buraya da gidilebilir.
Bahçelievlerde çok hareketli. Özellikle 7. Cadde üzerinde cafeler, restoran ve mağazalar hem gezmek hem de oturmak için hoş. Bu bölgede çok fazla yeni mekanlar mağazalar açılmış bilginiz olsun.  
Tabii bunlar benim bildiklerim. Sizin önerileriniz varsa yazarsanız çok seviniriz. Oralara da gideriz…
                                                                        İyi gezmeler...

Hiç yorum yok