Ankara'dan...

                                       Ankaradaki güzel mekanlardan biraz yazmak istiyorum.
            Güzel partiler yapmanız için öncelikle sizlere Bi Party House önereceğim. Oranda  çok şık bir mekan…Sahibi de çok sıcak ve içten. Sizi memnun etmek için elinden geleni yapacağından eminim. Bu güzel mekanda doğum günlerinin yanında kına, kadınlar günü vs. çok güzel etkinlikler de yapılıyor. Ayrıca Uzmanlar geliyor ve bizleri bilgilendirici etkinliklerde düzenliyor.  Pazar günü de brunch davetinde diyetisyen  Duygu hanımdan(Dietmap) sağlıklı beslenme dinledik. Yaz geliyor tabii biz kadınların en büyük dertlerinden biri kışın alınan kilolar. Bir dietde ya da sağlıklı beslenmede en önemli şey kahvaltıyı atlamadan bol proteinli olarak güzel bir kahvaltı yapmak…Yumurtası peyniri olmazsa olmazı. Bana göre olayın özü az yemek ve hamurişi, tatlı yememek. Ve biraz da sabır tabii…Bu arada parti evinin hazırladığı brunch masası da harika, güzel ve çok şıktı. 
https://www.facebook.com/Bi-Party-House-954061591326100/?fref=ts
Buradan çocuklar için anlamlı ve güzel bir atölyeye geçelim. Gilika Çocuk Tasarım Atölyesi.  Ahşaptan  ve kağıttan çocuklar kendileri için oyuncak vs. üretiyorlar. Artık yaratıcılıkları ne istiyorsa. 4 hafta boyunca atölyeye devam ediyorsunuz ve yaptığınız şeyler de sizin oluyor. Çocukları üretime teşvik eden yaratıcılığını geliştiren bir uygulama….
https://www.facebook.com/cocukatolyeleri/
İtap FenLab Maya kolejinin içinde olan fen ve matematik laboratuarı. Yani deneylerle öğrenmek için bu laboratuarda. Dışarıdan da katılınabiliyor.
https://www.facebook.com/itapfenlab/
          Artık öyle ezbere anlatarak değil de çocuklar yaşayarak öğreniyor. Sanatsal, deneysel her türlü duyu organlarına ve yeteneklerine hitap eden öğrenme şekilleriyle.
İstanbulda her şey var Ankara’da yok sanıyoruz oysa ki daha önce de yazmıştım Ankara’da da var. Ama az biliniyor. Reklam az. Ve dağınık biraz. Birçok yeni yeri blogger olmam sayesinde öğreniyorum bende. Oysa ki gezen,araştıran biriyim ama yine de her şeyi takip etmek zor oluyor. Gelişime ve yenilere yetişmek zor doğrusu…

          Ankara’da bu hafta sonu hava güzeldi ben bundan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Pazar günleri nereye gitseniz bir yoğunluk bir kalabalık oluyor. Bunların başında da Gölbaşı tarafı geliyor. Akşam inanılmaz trafiğe yakalanıyorsunuz. Tabii buradaki Göller Moganpark ve Eymir gölü gerçekten hafta sonları dolup taşıyor. Su özlemimiz Ankaralıları buralara çekiyor. Hava da biraz güzelse İncekte açılan bahçeler  ve Ahlatlıbel’de yoğun oluyor.  Herkes kendini çimlerin üzerine atmış, serilmiş durumdaydı…Gergin ve eve kapanmış bir kışın ardından… Gerçi hafta sonları açık alandaki tüm parklar bahçeler doluyordur. Bir Göksupark bir Kuğulu parkta eminim kalabalıktır. Artık evlerden çıkma  açıkhavalarda gezme zamanıdır. Sakın çocuklarınızı bundan mahrum etmeyin… Bol bol parklara götürelim, gezdirelim…Hoş geldin Bahar….Lütfen çabuk geçip kavurucu sıcaklara bırakma bizleri…. 

Hiç yorum yok