Yeni moda cosplay….

Cosplay ‘costume" ve "play" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, "kostümlü oyun" olarak kabaca çevrilebilecek bir kavrammış. Çocukların kostümlere bayıldığını, özellikle çizgi karakterlerin kostümlerini giymeyi çok sevdiğini biliyoruz da büyüklerin özellikle üniversitelilerinde kostümleri giyip çeşitli kahramanların kılıklarına girmeye bayıldığını yeni öğreniyorum.Bu yeni modaymış. Tabii çılgınlığın sonu yok. Gerçi ben bu çılgınlığı sevdim çünkü emek ve yaratıcılık gerektiriyor. 
Sinema, roman veya bilgisayar oyunlarındaki karakterlerin kılıklarına bürünme oyunu da diyebilirmişiz.Kostümleri kendiniz yapıp çok ucuza mal edebiliyorsunuz. Ankara’da istanbulda yarışmaları yapılıyor. Hem de ödüllü yarışmalar….
Ankara 3.'sü




Favori bilgisayar oyununuzun kahramanına dönüşmek ister misiniz? Ya da hayranı olduğunuz roman kahramanı gibi görünmek? Yakında İstanbul’da yapılan yarışma Gaming İstanbul üçüncüsü Ankaralı biri olmuş. İstanbul’da düzenlenen Cosplay yarışmasına kendi yaptığı ‘Female Barbarian’ kostümüyle katılan Ankaralı Maria Roza, 200 karakter arasında 3’üncü oldu. Roza, yeni çılgınlık Cosplay için, “Kıyafet giydiğimde heyecanlanıyorum ve o karakteri yaşıyorum” demiş. Özetle fantastik dünyadan gerçek dünyaya yolculuk gibi bir şey…..Daha detaylı bilgiler için:
http://www.hurriyet.com.tr/fantastik-dunyadan-gercek-hayata-40057917
http://www.hurriyet.com.tr/cosplay-hayat-oyun-olsa-40046863


Hiç yorum yok