Konya-Kapadokya turu...

3 günlük dolu dolu güzel bir tur…Ankara’dan hızlı trenle Konya ve ardından Kapadokya turu…Özellikle programınızı Mevlana’nın ölüm yıldönümü Şebi Aruz törenlerine rast getirirseniz farklı ve hoş bir gezi oluyor. 


Cuma günü sabah trenle Konyaya vardıktan sonra kahvaltı için yeni restore edilmiş sokaklarda bir konağa gittik. Muhteşem bir kahvaltının ardından Mevlana’yı ziyaret ettik. 


Oradan Belediye Kültür Merkezinde Şebi aruz törenlerini izlemeye gittik. Çok etkileyiciydi. Çıkışta hediyelik eşyalar satan el emeği göz nuru standlardan hediyelerimizi de aldık.  

Akşam yemeğini Selçuklu dönemi yemekleri yapan bir konakta yedik. “Somatçı fihi ma fih” Selçuklu restoranının adı da kendi kadar ilginç…Yemekler o kadar özeldi, hikayeleri o kadar etkileyiciydi ki bayıldık diyebilirim…



 









Farklı birgün geçirmenin keyfiyle hızlı trenimizle Ankara’ya döndük. Ve Ankara’da bir akşam etkinliği düzenledik.  Cuma akşamı tiyatro, konser, gösteri vs. değişik etkinlikler bulunabilir. Mesela biz “güldür güldür show” a gittik ve çok eğlendik.


Ertesi sabah arabamıza atlayıp Kapadokya’ya gittik. Yolda tuz gülüne uğrayıp bakmayı unutmadık. 1 gecelik konaklayacağımız yere vardık. Ve Kapadokya turuna başladık. Peri bacalarını, kaleyi gezdik. Desti kebap yedik. 
Avanos’ta Kelebek Cave’de kaldık. Her şey o kadar muhteşemdi ki rüya gibiydi. Tüften doğal odalar ve kış için şömineler…Uyumlu banyo ve yataklar.  Doğallık ve modernlik birleşip harika bir ortam oluşturulmuş. 



Ertesi sabah soğuktan cesaret edip binemediğimiz balonları izleyerek uyanmak süper bir duygu. Her yer rengarenk balon doldu çok etkileyiciydi. 

Ardından beş yıldızlı otellerde görmediğim kahvaltıyı görünce hem iştahım kabardı hem de o ortamda olmanın bir kez daha keyfini çıkardık. 

Kahvaltının ardından burada alışverişe çıktık. El işlemeli Takılar, seramikten, kilden kaplar, süsler muhteşem güzel hediyelik eşyalar vardı ve indirimliydi. Biz de  kendimizi kaybettik. 






Güzel bir alışverişin ardından Asmalı Konağı ziyaret ettik. Ne büyük konakmış, ne hoş bir diziydi. Kapadokya bölgesi gerçekten çok etkileyici. Peri bacaları, konaklar… Ürgüp’te isterseniz şarap fabrikasına da uğranabilir.

Anılarda güzel bir yer edinecek  3 gün…Bol alışverişli ve keyifli…Tadı damağında kalan…Ayrıca belirtmeliyim ki kış olduğundan fiyatlar açısından da çok ekonomik bir tatil oldu. Herkese bol keyifli gezmeler....

Hiç yorum yok