Subliminal mesajlar

Yeni öğrendiğim ve ilgimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Subliminal mesajlar. Farkında olmadan beynimize mesajlar aldığımızı biliyordum ama bu kadar çok ve yoğun olduğunu bilmiyordum. Üstelik her yerde bu mesajlar. Televizyon, reklamlar en etkili yöntemi sanırsam. Ama beni en çok endişelendiren çocuklarımız oldu. Çünkü çizgi filmlerde çok oluyormuş. Farkında olmadan çocuklarımız nasıl etkileniyor bilemiyorum. Çok fazla görsel paylaşamadım hiç hoş olmayan görüntüleri görünce şaşırdım doğrusu. Eğer merak ediyorsanız aşağıdaki linklere bakabilirsiniz. 
http://bilinc6mesajlari.tr.gg/Bilin%E7-6-Mesajlar%26%23305%3B-d---h--h-MARKALAR-h--h-.htm
Biraz internetten taradığım bilgileri aktarayım:
“Subliminal mesaj nedir:
Bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara denir. Bilinçaltına yönelik gizli mesajlar olarak nitelendirilir. Reklam afişleri logoları vb. görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlarla yapılabiliniyormuş. Bu yöntem, bir ürünün reklâmını yapmaktan, bir inancın ya da görüşün propagandasını yapmaya kadar varan geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.
hac işareti varmış
Kişinin bilinçaltına subliminal mesaj göndermenin birçok yolu vardır birkaç tanesi:
1.    Dijital ses yollarına gizlenen işitsel yollar
2.   Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema veya tv görüntüsü yoluyla bilinçaltına itilen 25. Kareler. 25 karenin temel mantığı da mesajı şuur-altına göndermek olduğu için, artık dünya sinema sanâyi’nde bu tekniği kullanmayan yok gibidir. Yani sizler evlerinizde rahat koltuklarınıza oturup herhangi bir televizyon kanalındaki herhangi bir dizi/ film ya da bir belgeseli seyrederken aynı zamanda 25 karelerle şuur-altınıza gönderilen mesajlara/ telkinlere/ saldırılara ma’ruz kalabiliyorsunuz. Göz bunları görmüyor ama sâniyenin 3 binde biri gibi bir zaman aralığında bu görüntü şuuraltına ulaşıyor. Bu gizli mesajlar sâyesinde, o reklâmı, diziyi, filmi ya da herhangi bir resmi hazırlayan kişi/ yapımcı/ yönetmen kendi hedefine, niyetine ve ideolojisine göre vermek istediği mesajı “25inci Kare”lerle şuuraltına göndermiş oluyor.
İllimunatinin simgesi olan tek göz ve piramit....
3.       Reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelikteki görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlar.
Subliminal teknolojisi maalesef çizgi filmlerde, şarkılarda, reklam panolarında, filmlerde yasal olmayan bir şekilde kullanılıyor. Çocuklara sevgiyi kardeşliği öğütleyen masum zannettiğimiz çizgi filmlerin arasına pornografik resimler, şiddet unsuru içeren görüntüler bu teknolojiyle saklanıyor. Çocuğumuz fark etmeden o görüntüleri beynine konuk ediyor ve şahsiyetinin oluştuğu o en ciddî yaş dilimde (sıfır-yedi yaş arası) bu görüntüler içeride şuur-altında hapsoluyor. Özellikle Disney, yaptığı çizgi filmlerde cinsellik temasını yıllardır çocuklarımızın şuur-altına kazımıştır.”
Özellikle videolar çok ilginç…
https://www.youtube.com/watch?v=9UcW7jBPiTg
https://www.youtube.com/watch?v=xI13LBf3M0I

İncelediğim kadarıyla biraz resim içinde resim bulma ya da görebilme gibi bir şey. Yani algılama çok önemli. Yoksa ben bile fark edemiyorum çoğunu çocuk nasıl fark edecek diyorsun. Zaten olay da farkında olmadan bilinçaltı telkinler diye geçiyor…Öğrendik tamam da şimdi ne yapacağız? Sanırım en azından küçük çocuklara çok az tv izdirmeliyiz, zaten tv’den zararlı olduğu uzmanlarca hep söyleniyor. Onun haricinde dikkatli olmak gerekiyor sanırım. Hele de yaz tatilinde çocukları nasıl tv’den uzak tutarız bilmiyorum. Eğer evdeyse birkaç saat mutlaka izliyor. Tatillerde şehirlerde vakit geçirmek gerçekten çok zor. Hele de bu sıcaklarda parka bile götüremiyorsunuz. Allah çocuklarımızı korusun… 

Hiç yorum yok