Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi

            Engellilerle ilgili yapılan bir tanıtım toplantısına katıldım. Birçok engelli ile yapılan çok güzel, anlamlı projeler vardı. İnsanlara dokunmak böyle birşey. Bu yüzden sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyorum. Açılış konuşmasındaki bu videodan çok etkilendim. İnsan sanırım sağlığının kıymetini hep unutuyor ve bir gün engelli olabileceği de pek aklına gelmiyor. Hele 8 yaşındaki çocuğun basketboldaki başarısı, oradaki konuşması tüylerimi diken diken etti. 
             Onlara destek olmalıyız. Hatta çocuklarımızı engelli, yaşlı, hasta, kimsesizlerle tanıştırmalı, yakınlaştırmalıyız. Birbirlerini tanımıyorlar, o kadar uzaklar ki sağlıklı çocuklar bu dünyalara. Bilmiyorlar, sadece kendi dünyaları var sanıyorlar. Anlatmakla da olmuyor, yaşamalılar, yan yana gelmeliler. Belki bu bile bir proje konusu olabilir. 



                                            http://www.engelli-entegrasyonu.net/tr/

https://www.facebook.com/FarkliveEsit?fref=nf

            Videoyu buraya koymaya çalışsam da çok yüklü olduğu için koyamadım. Ama şu linklerden izleyebilirsiniz...Her ne kadar kurumun bu videosunu hiçbir yerde bulamadıysam da kendim youtube yükledim. Oysa ki böylesi güzel çalışmaları paylaşmalıyız artık...
https://www.youtube.com/watch?v=_yQ8uJ4_Fgs&feature=youtu.be
https://www.facebook.com/etunceroglu/videos/vb.100000603671002/1075158712514241/?type=2&theater
               Bu haberi de dün facebook da gördüm ve çok üzüldüm. Çocuklarımıza engellilerle bir arada yaşamayı öğretmemiz gerekirken tam tersini yapıyoruz. Oysa ki hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutuyoruz:(


            Toplumca engelli ve sağlıklı bireyler birarada yaşamak, birbirimize destek olmak umuduyla...

2 yorum

  1. Elifciğim Hayırlı uğurlu olsun.Bol bol takipcive yorumcuların olsun..Watsapta verdiğin link açılmıyor.Faceboktan girdim. İzlemem ve talibe almam yerleri uyguladım.sevgiler.

    YanıtlaSil