Arabica Coffee House, kahve tadımı etkinliği (20 Mayıs 2015, Tepe Prime, Ankara)

Tepe Prime Arabica Coffee House kahve tadımındayız. Bu yazım kahve sevenlere...Herşeyin uzmanlık alanı olduğu gibi kahvenin de varmış. Hem de ne incelikleri, detayları...Eğer tiryakiyim diyorsanız biraz bilgilenmek iyi olur. Çünkü aynı kahveyi üç farklı yöntemle pişirdik ve 3 ayrı tat çıktı. İlginç ama gerçek.Kahvenin pişirilme için kullanılan makinelerde çok farklı ve güzeldi.  Biz kahvelere ve yanında getirdikleri kruvasanlara bayıldık. Almanya'dan geliyormuş tatlılar ama her biriz ayrı leziz. Frambuaz peynirli olan harikaydı, tatlı tuzlu ne çeşit isterseniz var. Hele cevizli, ballı özel tatlılarını şiddetle tavsiye ediyorum. Mutlaka denemelisiniz. Çok hafif ve muhteşem bir lezzet..Ben ilk ismini duyduğumda Arabistan'la ilgili bir cafe sanmıştım. İsmi orayı andırdığı için. Oraların farklı kahve çeşitleri olsa gerek diye düşünmüştüm. Oysa ki arabica kahve çekirdeği demekmiş. Yani kahvenin gerçek adı. Bize bu bilgileri, Ankara Arabica Coffee House master baristası Tolga Aydeniz anlattı. Barista kahve hazırlama ve sunma konusunda uzman kişiye denirmiş. "Arabica dünyadaki en kaliteli kahve çeşididir. Kaliteli kahveler hep Arabica kökenlidir. Bu kahve ağaçları, yüksek alanlarda, 800 metreden 2 bin metreye kadar olan platolarda yetiştiriliyor. Dünyada tüketilen kahvelerin yüzde 70’i Arabicadır. " diyor Tolga bey...Ve biraz da Arabica cafe hakkında bilgilenelim:  


Arabica Coffee House 1976'da ABD'nin Ohio Eyaleti'nde Carl Jones tarafından kurulmuş, şu an dünyanın dört bir yanında 100'ün üzerinde şubesi bulunan ünlü bir kahve evidir. Kasım 2014 itibari ile Türkiye'deki ilk şubesini Tepe Prime-Ankara'da açmıştır.

 Ankara’da 3. Dalga Kahve dediğimiz “Niteliklii Kahve Akımı” nı benimsemiş nadir mekanlardan biridir. Özetle 3. Dalga Kahve’den bahsetmek istersek;
1.       Dalga: Kahvenin ateş üzerinde su ile direkt olarak pişirilmesi ve tüketilmesi.
2.       Dalga: Espresso makinesi gibi basınçlı kahve makinelerinin bulunması ile kahvenin basınç ve yüksek ısı ile pişirilmesi. Latte, frappuccino gibi farklı sunumlar ile servis edilecek kahveyi keyif alarak tüketmek.
3.       Dalga: “Ağaçtan Fincana” mottosunu benimseyen kahve evlerinin farklı demleme methotları eşliğinde kahveyi bir sanat olarak görüp değerini bilerek saygıyla sunmak. Kahveyi, yetiştiği yöreyi, aromasını, çekirdek tiplerini ve lezzetini bilmek... Bu kahvecilerin kendilerine özel harmanları bulunur ve farklı kahve çeşitlerini taze taze fincanda veya paket halinde misafirlerine sunarlar.

Syphon (Sifon) Demleme Yöntemi
Kendi özel harman kahvemiz ile hazırladığımız bir demleme yöntemi. Şubemize gelip Syphon kahve istediğinizde masanızda sizin için demlenir ve servis edilir. Evde de keyfini çıkarmak isteyenler ve için Syphon Kahve Aleti satışımız da şubemizde mevcut.
Normalde Americano veya Espresso türü kahvelerde kumlu bir tat olur. Syphon kahvenin yapılışı şu şekilde; yukarıdaki bölmeye kalın çekilmiş kahve konuyor. Aşağıdaki bölmeye su konulup ısıtılmaya başlanıyor. İki bölme arasındaki basınç farkı ile iyice ısınan su yukarıdaki bölmeye çıkıyor. Bu noktada kahvemiz sıcak su ile buluşunca demlenmeye başlıyor. Alt bölmede su kalmadığında ısı kesilip demlenen kahvenin filtreden geçerek aşağı bölmeye inmesi bekleniyor. Yukarıda asıl kahve kalıyor, kalın çekildiğinden dolayı filtreden aşağıya herhangi bir toz ulaşmıyor. Alt bölmeye kahve tamamen indiğinde kahvemiz servise hazır. Çok daha yumuşak bir kahve tadı elde edilmesi ile birlikte kahvenin gerçek aromasını rahatlıkla hissedebiliyorsunuz.

Hario V60 ile Demleme Yöntemi
1. Adım: Bir miktar su ile V60 filtresini ıslatın.
2. Adım: 20gr kahvenin üstüne 40gr kaynar su ekleyerek 30sn. boyunca kahvenin kabarması için bekleyin.
3. Adım: Kalan 300gr suyu orta noktadan başlayıp genişleyen dairesel hareketler ile ilave edin.
4. Adım: Yaklaşık 2:30dk demlenmesini bekleyin.
5. Adım: Afiyet olsun!

Arabica Coffee House’da Syphon (Sifon), Hario V60, Cold Brew (Soğuk Demleme), Espresso, Latte, Filtre Kahve ve Türk Kahvesi ve Special (Arabica Menta, Funky Monkey.. vb.) Kahve çeşitleri bulunuyor. Kahve çekirdeklerimiz her zaman taze ve tercih edilen demleme usulüne göre özel olarak öğütülüyor. Smoothie, frappe, milkshake ve espresso bazlı soğuk kahve çeşitlerimiz de mevcut. Bunun dışında taze sıkılmış meyve suyu, limonata, bitki çayları ve özel bakır kazanımızda her daim taze demlenmiş siyah çay da menümüzde yer alıyor. Günlük pişirilen hamur işi çeşitlerimiz (Kruvasan, Frambuazlı Çörek, Domatesli-Biberli Strudel vb..) Almanya'dan geliyor ve tarifleri Arabica Coffee House'a özel. Ankara'da kolay kolay bulunmayan ballı- cevizli Çek tatlısı Marlenka en sevilen tatlılarımız arasında... Donut, Trileçe, Cheesecake, Devil's Cake gibi tatlılarımız da çok seviliyor.

İçeceklerinizi dilerseniz "take-away" olarak adlandırılan karton bardaklar ile alıp dilediğiniz yerde keyfini çıkarabilirsiniz.

Sosyal Ağlarda Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!
https://facebook.com/ArabicaCoffeeTurkiye
https://twitter.com/ArabicaTurkiye
https://instagram.com/ArabicaTurkiye
Foursquare: http://4sq.com/1qD3pTj
           Bu güzel etkinliği düzenleyen, bizi bilgilendiren ve davet eden herkese çok teşekkürler...

-->

3 yorum

  1. çok keyifli ve lezzetli bir etkinlikti :)

    YanıtlaSil
  2. en lezzetli etkinliklerden biriydi :))

    YanıtlaSil
  3. Harika bir buluşmaydı.. Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isteseniz :
    http://www.ankaraetkinlik.com/arabica-coffee-house/

    YanıtlaSil