İstanbul'da çocuk tema parkları....

İstanbul'a her gidişimde Ankara'da olmayan şeylere hayıflanıp dönüyorum. Son gidişimde de temalı oyun parkları çok ilgimi çekti. Neden Ankara'da yapılmadığını düşündüm. Oysa ki sürekli yeni avm'ler açılıyor ve içlerinde çocuk eğlence merkezleri de açılıyor. Ama hep makine ağırlıklı. Bol gürültülü, bol ışıklı, yorucu...Eğitim içerikli, interaktif, uygulamalı çocuklara faydalı olan eğlence yeri hiç yok gibi. Buna benzer konsepte  Armada Çocuk Müzesi ve Mini Town olduğunu söyleyebilirim. Başka bildiğim yok…Varsa lütfen beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim….
İstanbulun temalı çocuk oyun merkezleri:
Bu alanların ortak noktaları hepsinin aynı tarz olması…Temalı eğlence parkları. Eğlenerek öğreniyorlar yani. Bire bir şehir gibi mekanlar yapmışlar çocuklar için. Çocukların oldukça gerçekçi bir ortamda yetişkin rolleri oynayabildikleri ortamlar. Genelde çocukların yaş aralığı 4-5 den başlayıp 14-15'e kadar uzanıyor. Kendilerine seçebilecekleri birçok meslek grubu var. Ne isterseniz onu oluyorsunuz. Bir aşçı, itfaiyeci, doktor, polis, pilot, yarışçı vs. Sonra başlıyorsunuz gerçekten onun yaptıklarını yapmaya.sanırım saatler de böyle geçiyor. Eminim bütün çocuklar çok keyif alıyordur. 
Çocuklara meslekleri öğretmek ve geleceğe hazırlamak bağamında da güzel merkezler...
                                                             
                                                                   Çocuklarla ilgili fotolar:

  
              MİNOPOLİS https://www.minopolis.com.tr/medya-merkezi.php


              KİDZANİA     http://istanbul.kidzania.com/tr-tr

   
              KİDZMONDO http://www.kidzmondoistanbul.com/


                            MOİ PARK  http://sehrincocukhali.com/yer/moi-park/


         JURRASIC LAND    http://www.jurassicland.com.tr/


                                            VIALAND    http://www.vialand.com.tr/
Vialand açılalı birkaç sene oldu. Vialand'ın karşılığı Disneyland...Henüz gidemedim. o kadar güzel mi bilemiyorum. Daha önceki bir yazımda bahsettiğimden tekrar yazmayacağım (http://cinaragacim.blogspot.com.tr/2013/07/istanbul-vialand.html)
Ankara’ya da Vialand gibi Ankapark yapılıyor, Ama açılmasına epey var sanırım. 
Umarın en kısa zamanda Ankara’ya da  çocuk tema parkları açılır. Malesef Ankara'da çocuklarımız için çok alternatifimiz yok...

                                                             Çocuklarla ilgili fotolar:
-->

Hiç yorum yok