Ankara'da Cupcake...(Very Cupcake13 Eylül 2014)

Ankara’lı cupcake firması, Very Cupcake ile biz bloggerlar "Cupcake Süsleme" adında güzel bir workshop çalışması yaptık. 2-3 saat süren zevkli ve çok eğlenceli bir ortamdı. Çocuklar gibiydik. O cupcakeleri süslerken hepimiz kendimizden geçmiştik. Çocuklar içinde nasıl keyif verici olduğunu şimdi daha iyi anladım.


Cupcake yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de moda oldu. Cup cake’ki yemekten çok yapmak, süslemek daha çok seviliyor sanırım. Bu benim 2. Kursum diyebilirim. Gerçi ilkinde ağırlıkla cupcake ve kremasının yapılmasını öğrenmiştim. Very cupcake  Bahçelievler şubesinde ise cup cake süsleme sanatını öğrendik. Süsleme malzemelerini, yöntemlerini, çeşitlerini…İşin bu tarafı çok daha keyifli…Cupcakelerimiz, kremamız(frosting) ve süsleme malzemelerimizin hepsi hazırdı. Bize de yaratıcılık kalmıştı. Gerçi üstü sade olanlar daha hoş görünüyor bence. Bizimkiler allı, pullu, rengarenk oldu,  tam çocuklara göreydi.

Very cupcake sahiplerinden Banuhan hanım bize firmalarını, nelere önem verdiklerini ve nasıl büyüdüklerini anlattı. Çok hoş bir aile şirketi. 1,5 yıl önce açılmış ve bence çok hızlı ve başarılı bir şekilde ilerlemiş. Bu süre zarfında hem tutulmak hem de şube sayısını 4’e çıkarmak zor bir iş. Gerçekten zor olmuş, anne-kız çok uğraşmışlar. Ama değmiş doğrusu. çok çalışıp, araştırıp, en iyisini sunduğunuz zaman başarıyı yakalamamanız imkansız...Kaliteli ve güzel olan her şey farklılığını her zaman ortaya koyuyor ve anlaşılıyor.
Özellikle kullandıkları malzemelere çok önem veriyorlar. Kendimizin yiyemeyeceği hiçbir şeyi müşterimize de vermeyiz diyorlar. Cupcakeler çeşit çeşit...100 farklı seçenek varmış...Biz vanilyalı, limonlu, havuçlu ve kırmızı kadife kek altıklarımızın üzerine beyaz çikolatalı, vanilyalı ve çilekli frostinglerimizle farklı kombinasyonlar yaptık. En üstteki süsleme malzemelerimiz gerçekten çok çeşitliydi. Rengarenk, şekilli o kadar hoş süslemeler vardı ki onu da koyayım bunu da derken epey karıştırmışım ben. İsteyen şeker hamuruyla da şekiller yapıp üstüne koydu.    
Firmaların verdiği bilgilendirmeler çok önemli. Buradan sizlere de daha sağlıklı bilgiler verebiliyoruz. Çünkü olsa artık pasta, tatlı gibi şeyleri alırken hele de çocuklarımıza yedirirken biz anneler endişeleniyoruz. Ama malzemesinin doğal ürünlerle ve temiz ellerde yapıldığını bildiğimiz yiyeceklerde içimiz rahat oluyor.  

Ankara’da herkese very cupcake’in leziz ve şirin cupcakelerinden tatmalarını tavsiye ediyorum. En popüler olanı red velvet (kırmızı kadife kek) cup cake özel ürünleriymiş. Gerçekten keki çok güzel...

https://www.verycupcake.com/
https://www.facebook.com/verycupcakeankara
https://www.verycupcake.com/blog

Atölye sonunda bizlere özel sertifika bile hazırlayıp, çok iyi ağırlayan, çok ince ve zarif  Very Cupcake ailesine çok teşekkür ediyorum...



bunlarda benim cupcakelerim...
-->

Hiç yorum yok