beypazarı gezisi...

Birkaç sene önce gitmiştik. değiştiğini duydum ne zamandır gitmek istiyorduk…ve bu aralar hava güzelken gidelim dedik. Ankarada en yakın ve gidilcecek yer Beypazarı. Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Çok şirin minik bir yer ama vakit geçirebiliyorsunuz.
beypazarı tarihi konakları, yöresel yemekleri, geleneksel el sanatlarıyla meşhur bir ilçe...
Öncelikle köylülerin satış yaptığı yöresel ürünler standlarıyla başlıyorsunuz.. çarşının içinden onları gezerek ilerliyorsunuz. bolca Beypazarı kurusu, havuç suyu, lokumu, tarhana, erişte gibi yiyecekler satın alıyorsunuz. Gümüşü de meşhur beypazarı’nın. Gümüşçüler çarşısı var…çok hoş farklı tasarımlar görebilirsiniz…
Yaşayan müzeyi yeni gördüm çok beğendim. çok güzel düşünülmüş çok hoş bir proje…epey vakit geçirdik. Çınar Hacivat-karagöz kostümlerini giyip resim çektirdi, babasıyla oynattılar… Tabii sadece bu kadar değil müzede epey bir etkinlik var. Ebru, hat, geleneksel baskı sanatlarını görüp yapabiliyor, izliyorsunuz. hatta kurşun bile döktürebilirsiniz…şerbet içip, masallar dinleyebiliyorsunuz. Eski konakları ve adetleri, yaşantıları görüyorsunuz.
ayrıca inözü vadisinde gezebilir, meşhur akbabaları görebilirsiniz...
Hoş ve farklı bir vakit geçirebileceğiniz bir yer…hafta sonu sıkılırsanız düşünebilirsiniz…

Hiç yorum yok