ANKARADAN kısa kısa...

*Ankaradaki etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz…..http://www.ankaraetkinlik.com/
*Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük Ankara SİRKİ başlamış…Çınarda hep sorup istiyordu, sirke gidelim diyordu. duyunca hafta sonu gidelim dedik. Fakat pişman oldum. İnanılmaz kalabalıktı, tıklım tıklım oturacak hiç yer kalmamıştı. Araç bulması da zor. özel aracınızla gitmeniz mantıklı.  Birde belediye otobüsleri vardı ama onlar özel sirk için toplayıp getirmişler, sonra götürüyorlar…özetle biz izleyemedik. Size tavsiyem 1 saat öncesinden gitmeniz. Cumartesi-Pazar saat 14.00 ve 18.00’de aski spor salonunda….2,5-3 saat sürüyormuş….ocak ortasına kadar devam edecekmiş, belki sonlara doğru bir daha gideriz. Hoştu çünkü….
*Keçiörende açılan DEV AKVARYUMa Çınar ve babası gitti. Ben İstanbul forumdakini çok beğenmiştim. Haberlere göre burası daha güzel ve büyük yazıyordu. Ama eşim hiç beğenmemiş, kötü olduğunu söyledi… 15-20 dak. Sürmüş tüm akvaryumu gezmeleri. Biz istanbuldakini 1-1,5 saatte acele ederek bitirmiştik. Sanırım reklamı çok sadece. Zaten bedava olması da kafamı karıştırmıştı.
*sonunda Nişantaşı pazarına gittim. Yıldızdakine. Beğendim. Yani ucuz bir şeyler arayanlara var. Çok kalitesiz de değil. Pijamalar, takılar, eşofmanlar, battaniyeler....El yapımı içli köfte, dolma gibi yiyeceklerde satılıyor, güzel…
*ankara’nın gezmek için en sevimli bulduğum caddesi Tunalı Hilmi…hele bu havalarda çok hoş oluyor. Ama çok kalabalık tabii. Ben en çok trafikten rahatsız oluyorum. Neden bir Beyoğlu, kadiköy’deki trafiğe kapalı caddeler gibi olmuyor anlamıyorum. Trafiğe kapansa çok daha güzel ve şık bir yer olacak…
*hafta sonu çınarın kreşinin organize ettiği 3-6 yaş arası gelişim özelikleri semineri vardı. Gelişim uzmanı profesör gelip çok hoş şeyler anlattı. Her ne kadar bazı şeyler yazılı kitaplarda olsa da dinlemek, yaşamak ve örneklerle pekiştirmek çok daha anlamlı oluyor. Nerede neyi nasıl yapacağın kafada daha iyi oturuyor…en azından çocuğunun yerine kendini koyup empati yapabiliyorsun.
*Doğayla ilgili iki hoş site….

Hiç yorum yok