Bebek hastane odası süslemesi

Hastane odası süsleme
Bizim bızdığımız dünyaya geldi. Rüzgar beye hastane odasını halası olarak ben hazırladım. Neler yaptığımı teker teker paylaşmak istiyorum sizlerle. Tabii bu anlatacaklarımı doğum günü, baby shower gibi her türlü kutlama ve etkinliklerde uygulayabilirsiniz.
Öncelikle iyi bir araştırmayla nasıl bir şey yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Renk, konsept gibi. Sade bir şey mi istiyorsunuz daha görkemli gösterişli mi? Şunu da belirtmeliyim ki organizasyon firmaları kadar gösterişli hoş bişeyler çıkarmak biraz zor. 
Ben yapılan birçok bebek hastane odasına baktım. Beğendiklerimin bir karmasını yapmaya karar verdim. Daha sonra malzemeleri bulmaya çıktım. Malzeme için maalesef sadece Ankara’daki dükkanları vereceğim.  Ama bebek hastane odası süslemeleri yazdığınızda internette birçok satılık süsleme paketleri çıkıyor. Bir tane veya takım şeklinde olanları da var. Diğer kutlamalar içinde her şeyi bulabilirsiniz.

Esasında benimki en kolay yapılabilecek, her şeyin hazır olduğu bir konsept. Yani hazır yaptırdım ve bulduğum her şeyi aldım. Ama zaten çok az kendi kendinize yapabileceğiniz şey var. İnanın emeğinize değecek çok bişeyde yok. Dikiş falan biliyorsanız daha ekonomik olabilir belki.
Bebek şekeri mesela. İnanın alıp yaptığınıza değmiyor. Maliyetiyle aynı fiyata geliyor nerdeyse.
Renk olarak biz beyaz ağırlıklı mavi süslemeleri seçtik. Zaten erkek için birde gri konsepti gördüm. Çok seçenek yok yani. Kızlar için pembe, lila ve mor gibi seçenekler olabiliyor.
Ama tabii yerlerini bulup daha ekonomik almak isteyenler için  bu önerilerim. Ben tüm işlerimi Ulus Suluhanda halettim diyebilirim.
Öncelikle süslemeyi 3 e ayırabiliriz.
  • ·         İkramların olduğu masa süslemesi
  • ·         Oda ve kapı süslemesi
  • ·         Anne ve bebek yatağının süslemesi

Bebek hastane odası için alacaklarımı çıkardım:
İkramların olduğu masa süslemesi
Masa örtüsü ve çevresi: Masa bazası ve masa örtüsüne baktım. Çok çeşit var. Kağıt, tül, kumaş. Parlak parlak püsküller var mesela. Ben en çok tül sevdiğim için onu tercih ettim. En uygun fiyatlısı kağıt tabii. Tüllü olanlar internette pahalıydı o yüzden diktirdim. Hem bunu sonradan da kullanma imkanınız oluyor. Masanın üstüne de evden beyaz masa örtüsü serdim.
Masa üstünü süsleme: Bu konu tamamen size kalmış. Oyuncak, balon, süslü tabaklar, gösterişli takımlar, vazo ve çiçekler…Sizin zevkinize göre evde güzel bir masa hazırlıyor gibi yapabilirsiniz. Ben evden vazo, çiçek, şekerlik, tepsi ,oyuncak ayı götürdüm. Masanın üstüne koyabileceğiniz şık aksesuarlar: Şık sunum tabakları, gümüş yada altın rengi süsler, mumluklar, çiçekler, oyuncaklar…Bu kısım tamamen size kalmış. Bunlarla ilgili bir sürü aksesuar satılıyor.  Ama siz benim gibi evinizdeki eşyalarınızı da değerlendirebilirsiniz. Şık bir masa hazırlıyorsunuz sonuçta. Ben vazo, çiçek, gümüş tepsi, şekerlik gibi aksesuarlarla oyuncak ayı ve balonlar koydum.


İsterseniz masaya pasta gibi şeylerde koyabilirisiniz. Tamamen size kalmış.
Bebek şekeri: İnstagramda bebek şekeri modelleri çok çeşit ve modelde var. Ben ulus ve civarından daha modern şeyler gördüm orada. Fiyatları da kendiniz yapsanız bile nerdeyse aynı çıkıyor. Ve bebek şekerini resimde gördüğünüzü yaptırdım. Alanyadan geldi şekerimiz. dibatasarim a yaptırdım. Tanesi 3,5tl. Ankarada bulamayıp da başka şehirlerde yaptırmak biraz ilginç. İnstagram bu konuda çok geniş. 1tl ye bile çok farklı ve zevkli bebek şekerleri bulabiliyorsunuz...



Loğusa şerbeti ve bardakları: Loğusa şerbetini e-bebek de satılanı aldık. Bardakları da yine suluhandan atılabilir kadeh şeklinde aldım. Bu kadehler büyük marketlerde de satılıyor. 

Bebek çikolatası ve şekeri: Bunu da ister instagramdan ya da pastaneden yaptırabilirsiniz. Ben yine Suluhanda bulunan çikolatacıya yaptırdım. Bebeğin ismini falan yazdırıyorsunuz. İstediğiniz şekilde oluyor. 


Oda ve kapı süslemesi
Oda içi süslemesi: Duvarlara ve tavandan sarkan süsler gibi tamamen size kalan bir yaratacılık.  Balonlar, özel günler süsleri, harfler gibi birçok ürünü hem internette hemde Suluhan da bulabilirsiniz.
 Altın yastığı: Bu yastık en pahalı ürünlerden biri. Çok çeşitli süslemeli olanları var. Ben üstüne adını yazdırdım. Suluhan’da bu işle ilgili dikiş yapan yerden aldım. İstediğiniz renk, süsleme yapıyorlar üstüne.

Kapı süsleme: Kapı süslemede de çok alternatif var.  Ben biraz klasik süsleme tercih ettim.  


Annenin ve bebeğin yatağının süslemesi
Anne yatağı tül ve fiyonku, bebek yatağı cibinlik, tül ve fiyonkları, masaörtüsü kenarlığı tül, yastık :  Suluhan’da iki terzi var. Buralara uğramanız şart. Nasıl yapıcam, nerden alıcam derken orada bütün büyük ürünleri dikilmek üzere sipariş verip, yaptırıp halettim. İnternete göre daha ekonomik. Böylece yukarıda anlattığım detaylar kalıyor,  onları da her yerden haledebilirsiniz. Özetle Ankara'da en çok malzeme bulabilceğiniz yer Ulus Suluhan ve Çıkrıkçılar... 

 Tabii size çok daha gösterişli birkaç hastane odası süslemesi paylaşımı arkadaşım prenses organizasyondan sunmayı yapmadan duramıycam. Çok şıklar gerçekten:))







Benim elimden gelen ve 1 haftada yapılabilecek, ekonomik odamız böyle oldu. 
Bunlar işin keyifli ve güzel anı bırakma tarafı...
Herkese çocuklarıyla güzel günler, anılar diliyorum. 
Önemli olan tabiyki sağlıklı anne ve bebekleri....

Hiç yorum yok