İyilik Peşinde Koş

Benim en önemsediğim ve sık sık bahsettiğim konulardan biri sosyal sorumluluk projeleri. Gerçekten güzel şeyler yapmaya çalışan birçok sivil toplum kuruluşu var. Bunlara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Adım adım projesi de 2007 de başlamış ve çok güzel sonuçlar alınan bir proje. Kuzenim bu sene bu oluşum içinde derneklere yardım amacıyla koşacak. Koşmak en güzel sporlardan biri. Sizde bu oluşumun içinde olmak isterseniz öncelikle yaptıkları çalışmaları okuyalım isterseniz…


“Adım Adım Oluşumu kurulduğundan bu yana (2007) Türkiye’de yardımseverlik koşusu aracılığıyla yaratılan kaynaklar ciddi boyutlara ulaşmıştır. Daha önce şirketlerden ve uluslararası kuruluşlardan büyük hibeler almaya alışmış sivil toplum kuruluşları, bireysel bağışın ne kadar önemli olduğunu kavramış ve bu anlamdaki çalışmalarına hız kazandırmışlardır.

2008-2016 yılları arasında 25.245 koşucu 30 sivil toplum kuruluşu için 182.842 bağışçıdan 21 milyon 208 bin 988 TL bağış toplamış ve 70.000 kişinin hayatlarını değiştirmişlerdir. Tek tek koşucuların, tek tek bağışçıları sayelerinde ortaya koydukları 'başarılar' beraberinde ilham verici hikayeleri de taşımaktadır.

Adım Adım bünyesindeki 30 STK'nın, bugüne kadar gönüllü koşucular aracılığıyla dokunduğu değerlerle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız...”

“Koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla Sivil Toplum Kuruluşları ('STK') için kaynak yaratma metodudur.
Bu yöntem ile koşucular ulusal veya uluslararası koşu/triatlon/duatlon/bisiklet/yüzme gibi yarışlara katılmadan önce duyuru ve çağrılarını kendi aile, dost ve tanıdık çevrelerine e-posta aracılığıyla duyururlar. Duyurularında destekledikleri STK'ların projelerine bağış çağrısında bulunurlar. Bağışlar doğrudan doğruya ilgili STK’nın ilgili proje için açılan resmi banka hesabına yapılır.
Desteklediğimiz STK’ların bireysel bağışlarının %25-30′u yardımseverlik koşuları sayesinde toplanmaya başlanmıştır. 
Dünyada da STK’ları desteklemek için başarı ile kullanılan bir kaynak geliştirme metodudur. Amerika’da bir yılda bu sayede toplanan bağış miktarı 1.6 milyar dolardır (2014 verisi). Sadece Londra Maratonu’nda bir koşuda bu yolla toplanan bağış miktarı 50 milyon poundu geçmiş ve 30 bini aşkın kişinin koştuğu bu maratonda koşanların çoğu bir amaç için koşmaktadır.”
Böyle güzel bir çalışmanın içinde olmak için sizler de koşun. Koşamıyorsanız ufak tefek de olsa bağış yapın bu kampanyaya destek olun….

Kuzenimden;

Çok heyecanlıyım,
Çünkü 5 Mart’ta hayatımın ilk koşu organizasyonuna, #Runatolia’ya katılıp 10K koşacağım. #AdımAdım koşusunda #AKUT “Her Adım Bir Hayat” Projesi için koşacağım ve ihtiyacı olan herkesin yardımına koşan AKUT’a ben de koşarak destek olacağım.
#TeamCorendon olarak uzun zamandır düzenli olarak antrenman yapıyoruz, bazen buz gibi havada, uykunun en tatlı yerinde uyanarak koşuyoruz antrenmanlara; ortak bir amacın peşinde, takım ruhuyla her seferinde daha iyiye koşuyoruz. Kendimizi aşmanın bir anlamı var çünkü; adımlarımız başka hayatlara dokunacak. Belki dünya her adımda daha güzel bir yer olacak.
Uzun yıllar gönüllüsü olduğum AKUT’a gönül bağım ve benim bu koşu serüvenime başlamamda en büyük vesile sevgili Murat Bakan’ın anısı için daha da büyük heyecanla koşacağım.
Sizlerden beni ve AKUT’u desteklemenizi bekliyorum. Aşağıdaki linkten AKUT’a küçük meblağlarda dahi olsa bağış yaparak adımlarımı desteklediğinizi, yanımda olduğunuzu, iyilik peşinde olduğunuzu hissettirin istiyorum. Bu iyilik akımı dev gibi büyüyüp tüm yürekleri ele geçirsin istiyorum! ^^
Bağış yapmak çok kolay. Aşağıdaki bağlantıya giderek bu kampanya için hazırladığım sayfamda hem şu anda kaç kişiden bağış topladığımı görebilirsiniz hem de isterseniz bağış yapabilirsiniz.
Beni desteklemek için siz de bağış yapın 
https://bagis.adimadim.org?ccid=CC17584

Kampanyamın son durumunu merak ediyorsanız 
https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC17584
                                             Sağlıklı ve bol koşulu günler dileğiyle.........

Hiç yorum yok