Antalya tatilinden...

THE LAND OF LEGEND THEME PARK
Öncelikle tema parkın yanındaki  hotelinden bahsetmek istiyorum. Rixos'un çocuklar için yapmış olduğu özel çocuk oteli diyebilirim. Her şey onlara göre dizayn edilmiş. Rengarenk ve çok güzel döşenmiş. O kadar hoş ki. Daha ilk girişte sizi birçok gösteri ekibi karşılıyor. Barı, kütüphanesi, odaları, animatörleri hepsi  ayrı ayrı çocuklara özeldi ve çok güzeldi. 


Tema parka gelince gerçekten iyi düşünülmüş, planlanmış . Çok büyük bir alan ve yok yok. Kendimi yurtdışında gibi hissettim.  5D Sinema, çılgın nehir, roller coaster, dalga havuzu ve kızaklı su kaydırağı gibi olanaklarla birden fazla duyuya hitap eden bir deneyim sunuyor.  Özel tasarımlı konuk odaları masallardaki fantezi unsurlarını yansıtan detaylara sahipti. Konaklama birimleri, çift ekranlı LED TV ve PlayStation ile donatılmıştı. Çınar Fifa2016 cd sini aldı resepsiyondan ve babasıyla playstation oynadılar. Su parkındaki 55 adet su kaydırağı sayesinde adrenalin dolu turlar yapabilirsiniz. Lavabolar bile rengarenk ve özel tasarlanmış...Asansör bile düşünülmüş...Hiç atlanan bir yer yok diyebilirim.  





Gece animasyonları da çok güzeldi. Su gösterisi harikaydı. Ben yıllar önce Las vegas’ta inanılmaz ışık ve müzikle yapılan su gösterileri izlemiştim. Şimdi artık ülkemizde de görmeye başladık. Expo2016’da da vardı. Arkasından sallarda gelen geçit yapan masal kahramanları…Lazer ışıklarla şatoların kulelerin ışıklandırması, rengarenk olması…Sanırım bunları görmek lazım anlatması biraz zor…


Günübirlik sadece tema parktan yararlanmada mevcut. Ama oraya kadar gitmişken en azından 1 gece otelinde kalıp otel kısmını, odalarını ve yemeklerini görmenizi tavsiye ediyorum. Üstelik giriş ücretiyle otel ücreti arasında az bir fark bulunuyor.  Ben bolca fotoğrafa koyacağım ama daha detaylı aşağıdaki adreslerden bakabilirsiniz.
http://thelandoflegendsthemepark-tr.rixos.com/

EXPO2016
Çok büyük bir alan nereyi gezeceğinize karar veremiyorsunuz. En güzeli her yeri gezmek ama çocuklarla bu çok zor ve yorucu.  Alanın içinde her şey düşünülmüş. Bankamatiklerden ptt’ye kadar birçok şey mevcut. Belki de gitmeden ne, nerede, nasıl hizmet rehberine web sitesinden bir göz atmak lazım. Ön hazırlıklı gitmek, öncelikli görmek istediğiniz alanları belirlemek daha iyi olabilir. Kısa ve uzun tur seçenekleri bile sunmuşlar sizlere. Zaten üstü açık ring araçlarıyla bir yerden bir yere geçebildiğiniz için rahat oluyor. Gece 2’ye kadar açık. Akşam 7’den sonra giriş ücretleri de 60 tl den 15 tl’ye düşüyor.
http://www.expo2016.org.tr/expo-2016/sergi-turlari




Öncelikle biyoçeşitlilik parkuru-müzesi (endemik bitki bahçesi), ülke bahçeleri,  Osmanlı bahçesi, bitki heykelleri (çimden heykeller), köprüler, gösteriler, sular derken konseptin çok yoğun olduğunu görüyoruz.  Torku Çocuk Adasında tiyatrolar, oyun alanları ve eğlenceler mevcut. Yemek yerleri ve lavabolar bolca yapılmış, sık sık karşınıza çıkıyor. Türk evleri restoranlar sokağında ülkemizin yemek kültürü çeşitli özgün mimari yapılarıyla birlikte bir sokak havasında sunulmuş. Özellikle çocuk bilim ve teknoloji merkezi  güzeldi. Tubitağın ağırlıkla olduğu alanda deney yerleri, 3-10D boyutlu sinemalar gibi farklı deneyimler yaşayabiliyorsunuz.  Mozaik kültür alanı görmeye ve gezmeye değer… Kulenin en üstüne çıkıp tüm alanı seyretmeniz de mümkün. Büyüklü küçüklü birkaç tane amfi tiyatro, konser alanlarında ünlülerin konserlerini de izleyebilirsiniz.




 

Kaktüs bahçesi, şakayık terası gibi yerlerde varmış ama oraları görme şansımız olmadı, çok yorulduk. O yüzden burası için sabahtan akşama bir zaman dilimi ayırmak doğru olabilir. Haritadan ne çok şey olduğunu görmek mümkün.

Herkese dolu dolu iyi tatiller dileriz….

Hiç yorum yok