Ankara’da çocuklarla kışın, hafta sonları vakit geçirme üzerine….

Öncelikle gittiğimiz "Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” çokkk güzeldi onu anlatmak istiyorum.
Kasım-aralık gibi ankaraya geliyor. 3 masal vardı.  Onları canlandırdılar, teknolojiyi de kullanarak. Artık tiyatro oyunlarında, canlı gösterilerde de sinemadaki gibi teknolojiyi görebiliyoruz. 

“Mickey Mouse ve arkadaşları, bu gösteride “Küçük Deniz Kızı”, “Aladdin” ve Disney / Pixar’dan “Oyuncak Hikayesi”nin yıldızlarıyla birlikte bir müzikal sunuyorlar. İzleyenler hem Disney şarkıları, hem de her yaşta müzikseverin bildiği popüler şarkılarla bu müzikale dâhil oluyorlar. Gösteri ayrıca dünyada bir ilke imza atıyor ve ünlü sanatçı Kenan Doğulu’nun sevilen şarkısı “Çakkıdı”yla da çocukları coşturuyor.”

Çok güzeldi…çınarda nil de hepimiz çok beğendik. Tabii girerken satılan, renkli, sevimli  Disney dünyasından mini ve mickey almayı da unutmadıkgitmediyseniz seneye mutlaka gidin...
buna benzer bir eğlence de şubat tatilinde çocuklara gelecek...
"Sihirli baloncuklarıyla izleyen herkesi büyüleyen "Fan Yang", "Warner Bros"un kahramanları "Tom & Jerry" ile inanılmaz bir deneyim yaşatmak için sömestr tatilinde Türkiye'ye geliyor.
Sabun köpüğü ustası olarak ortaya çıkan ve Almanya’da uluslararası beğeni kazanarak, "Yılın Sanatçısı" seçilen "Fan Yang", 19 kez dünya rekoru sahibi olarak "Guinness Rekorlar Kitabı"nda yer aldı. "
25-26-27 ocakta Ankara Congresiumda...http://www.biletix.com/etkinlik-grup/67572071/TURKIYE/tr

Sinema:



Her hafta gelen yeni çocuk filmlerine gidiyoruz.  Geçen hafta ve hala oynayan; 

Dinozorlara yolculuk…çınar sinemayı sevdiğinden her film ona güğzel geliyor. Babasıyla girdi, filmi beğendi ama ben bilemiyorum…
Niko 2: küçük kardeş çok güzelmiş….
Ayas filmi de pepe yapımcısı Kıraç ve eşinin yaptığı bir çocuk filmi. Çınar onu da beğendi.

Tiyatro:
Tiyatronun en bol olduğu zaman. Çocuk oyunları özelde ve devlet de çok çeşitli ve oldukça fazla.
Nil’i ilk kez tiyatroya ve sinemaya götürdük artık.  Ama tiyatro da dönüp dönüp bana “hadi baslasın anne” demesi yok muydu?:)))artık ne bekliyorsa….
Kel oğlan keleş oğlan …..devlet tiyatroları oyuncuları, zengin kostümleri ve yeni teknolojik ayrıntılarla iyice gelişmiş….
ü  Caretta caretta….ankamall sanatolia sahnesinde….
ü  Tiyatro pembe kurbağa…..karagöz deniz bekçisi.Unutulmayan karagöz ve Hacivatları çok güzel anlattılar.
ü  Bremen mızıkacıları……. çok güzel….




Müze :
Ankara’da 52 müze var. Sanırım yarısından çoğu çocuklarla gezilebilecek nitelikte. Armada avm’de Çocuk müzesi ve bilim merkezi açılmış. 1,5-2 saatlik bir gezi….uygulamalı ve  interaktif bir müze…
Geçen hafta çınarları okulu altınpark içindeki Feyza gürsoy bilim merkezine götürmüştü. Çok beğenmiş çocuklar ve bilgilenmişler….

-->

Hiç yorum yok