Sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk…


Bu yaz çok sıcak olacak deniyor. Eminim olacak, şimdiden böyleyse…
Uzun zamandır sürdürülebilirlik, ekoloji, organik ürün, enerji verimliliği, geri dönüşümler……………
gibi kavramlar hayatımızın içinde.. 
Ama ne kadar katkı sağlayabiliyoruz herkes bir dönüp düşünmeli belki de…
tabii sadece bu da değil aynı zamanda paylaşmak, yardımlaşmak ve kalkınmak da çok önemli…
farkında olmak, etrafının, çevrenin…duyarlı olmak….
bu aralar özellikle büyük giyim firmalarının, avm’lerin sosyal sorumluluk anlamında yaptıkları projeler, çevreye katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaları sık sık okuyor ve takdir ediyorum. Sanırım bu zamanla artacak….bunlardan bazı örnekleri paylaşmak istiyorum:
Ankara CEPA AVM’ler eski kitap ve oyuncaklar için kumbaralar koymuş, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için.
H&M mağazası da çevre ve geri dönüşüm konusunda çok başarılı…birçok çalışması var. Ama en etkileyicisi eski kıyafetlerinizi getirdiğinizde sizi boş dönmemesi ve bunları değerlendirip, geri dönüşümle ihtiyaç sahiplerine ulaşması.
""H&M eski kıyafetlerinize 5 TL'lik indirim çeki veriyor….Hazır giyim devi H&M, tüketicilerin eski veya kullanmadıkları tekstil ürünlerini geri dönüşüm amacıyla toplamaya başladı. Her markadan kıyafet kabul edilen uygulamada, ürün getirenlere poşet başına 5 TL'lik indirim çeki veriliyor. “Sürdürülebilir modaya öncülük ediyoruz”….."



deichmann, ikea gibi büyük mağazalarda nitekim önemsiyorlar….
sanırım artık herkesin bir sosyal sorumluluk projesinin içinde, kenarında, bir yerinde olması desteklemesi gerekiyor. Ancak bu yolla dünyadaki küresel ısınmanın önüne geçebilir, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabiliriz. ancak bu yolla eşitlik sağlayabilir, gelişebiliriz….
Aşağıdaki adreslerden bu konudaki yapılan projeleri yakından takip edebilirsiniz….
www.gelecekturizmde.com adresinde de sürdürülebilir turizm destekleri yer alıyor. Gelecek gerçekten, doğal ve kültürel varlıkları koruyup, onları turizme kazandırabilmek ve sonra da tüm dünyaya tanıtabilmekte bence de.
Böylesi güzel projelerin artması dileğiyle….
-->

Hiç yorum yok