D VİTAMİNİ

Önemini yeni farkettiğim ve herkesle paylaşmak istediğim d vitamini mucizesi. Meğer geçen yıl ki yorgunluğumun, uyku halimin sebebi oymuş…neyse ki keşfedildi de rahat bir nefes aldım. Dinçleştiğimi fark ettim. O acayip yorgunluk kalktı üstümden.
Yıllardır haberim olmayan ve çoğu rahatsızlığımın nedeni, basit bir d vitamini eksikliğiymiş…çok düşük çıktı. Sanırım tıpta da önemi yeni yeni ortaya çıkmaya başlamış. genelde hepimizin bildiği sadece kemik hastalıkları için önemli olduğudur.

D vitamini neymiş de bizim haberimiz yokmuş. Sabahları yorgun dayak yemiş gibi kalmaktan tutun da, iştah hormonunu yönetmesinden çıkın….sağlıklı dişler, depresyondan koruma….inanamadım doğrusu.
Bendeki sıkıntılar şunlardı:
  1. Yorgunluk
  2. Açlık
  3. Kaslarımda dolaşan ağrılar
  4. Dişlerimdeki çürümeler
  5. Bağışıklık sisteminde zayıflık…
Ve nerdeyse hepsi düzeldi. Yaklaşık 2-3 aydır takviye alıyorum ve değiştim. Tabii doktor sadece yorgunluk yapar demişti ama biraz araştırıp okuyunca anladım ki birçok şeyde etkisi varmış ve doğru olduğunu düşünüyorum. Mesela açlık olayında.
Dişlerimde bile son birkaç aydır çok sorun yaşadım d vitaminimin çok düşük olması neden olabilirmiş meğer hiç bilmiyordum….tabii doğum sonrası bazı vitaminlerimizin özellikle emzirirken azalması doğal herhalde. Önemli olan bilip, takviye almak….

eğer d vitamininiz düşükse:
  •  gün boyu açlık yaşarmışsınız.
  • kaslarda ağrı ve güçsüzlük olurmuş
  • “…fibromiyalji tanısı alanlar ve kronik bel ağrısı olan hastaların önemli bir kısmında D vitamini düzeyi düşük saptanmış…”
  • “….D vitamini eksikliğinde kadınlarda daha yaygın görüldüğünü hatırlatan Dr. Aydoğ, bunda doğum ve emzirme periyotlarının etkili olduğunu, özellikle doğum sonrası yaygın ağrılar olduğunu….”
  • Sağlıklı Dişler için…
  • Depresyondan bile koruyormuş. 
Bu kadar önemli ama doktorların çoğu bakmıyor kimse bilmiyor öneminin farkında değil…siz siz olun özellikle kadınlarımız bu basit gibi görünen ama önemli vitaminizin durumunu öğrenin….

Hiç yorum yok