diş buğdayımız...

Nilin sonunda iki dişi çıktı (diş buğdayını yaparken yani 2 ay önce. şimdi 4 dişimiz var). Bizde kızıma hatıra kalsın diye diş buğdayı(hediği) yapalım dedik. Neler yapmadık ki. Bu sayede epey bir şeyler öğrendim ve sizlerle paylaşacağım. Diş kurabiyesi ve yaş pastası için malzeme ararken malzeme yerleri, nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi oldum.
Ankara’da Cocohaj diye pasta malzemeleri satan hatta pastacılık kursu verilen bir yer buldum. O kadar hoşuma gitti ki. Nezih, güzel, şirin, temiz…kurs içinde önerebilirim, malzeme almak içinde. Ya da yaptırmak için. her türlü bebek, çocuk şekeri, doğumgünü, özel günler için pasta, kurabiye, hediye vs. yapıyorlar. Malzemeleri görünce inanamadım. Her türlü kalıp var aklınıza ne gelirse. Süslemek içinde öyle. Her şey hazır artık. Poşetler, kurdelalar, çubuklar…bu işin içinde olanlar zaten biliyordur ama ben pek bilmediğim için şaşırdım. Adresinden daha detaylı inceleyebilirsiniz. 
www.chocoj.com
ayrıca yararlandığım bir sitenin adını yazmadan geçemeyeceğim.
http://ninomutfakta.blogspot.com/2008/08/dis-bugdayi-kurabiyeleri.html
kendisine teşekkürederim…çok yardımı oldu…


*http://www.mutfakdelisi.com

sitelerine de mutlaka bakın derim. Malzemelerle ilgili her şeyi burada bulabilirsiniz. Pasta yapacaklar mutlaka göz atın derim. Fiyatları da mağazalarla aynı diyebilirim. Bu diş buğdayı sayesinde pastacılık sektöründeki değişiklikleri de gördük. Şeker hamurundan ne çok şey yapılabildiğini ve populerliğini öğrendim. Bu sektörde almış başını gitmiş. İnanamadım. Bebek sektörü, teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki yetişmek zor…
Önce hazır almayı düşünürken sonra hem denemek hem de öğrenmek için malzemeleri de görünce dayanamayıp aldık ama epey zor oldu. Zaman ve emek isteyen işler bilginiz olsun. Bir o kadar da zevkli tabii. Çok zor değil ama süsleme zaman alıyor.
Sadece bolca zaman ayırıp rahat olmak gerekli. Sıkışık bir zaman aralığında ve malzeme eksik olunca sıkıntı yaşamak kaçınılmaz oluyor tabii.

Böylelikle kızımında ilk partisini yapmış olduk. İçime sindi çok hoş oldu. Evdekiler evlendirsek bu kadar hazırlanırdık dedilerJ)) Onu çok seviyorum her şeye değer onun için…

Diş buğdayı için yaptıklarım:

Menümüz: Diş kurabiyesi, yaş pastası, börek, un helvası, zeytinyağlı yaprak sarmaları, Meksika salatası, tavuklu kereviz salatası, muffin toplar…bunlarla ilgili tarifleri sonradan yazacağım.
Buğdayı da unutmayalım. Aşurelik buğday almayın lütfen. Doğal buğday olacak. Yani diş buğdayı marketlerde satılandan farklı bir şey. Marketlerde bulamadım ben. Bulması biraz zor. Aktarcılarda olabiliyor.
Süslemeler: İşe evi süslemeyle başladık. Birkaç süs alıp astık. Tabii balonlar şişirip astık. Balonları dışarıda şişirtip havaya bırakmak da hoş bir görüntü oluyor. Ama ben normal şişirip duvarlara üçlü astım. Ben pembe ve beyaz karışımını seviyorum. Araya lila-mor da karıştırdık. Sanırım güzel oldu herkes çok beğendi.
Evdeki magnet harflerle dişim çıktı yazdım. Onu da bir köşeye koydum.
Buğday kulplarımızın diplerini pembe fiyonkladık.
Peçetelerimizi de yine pembe-mordan renk tercih edip, keçeden kurdele yaptık. Üstüne de yapıştırma süslerden yapıştırdık.
Masaörtümüzün kenarlarını bile pembe fiyonklarla bağladık ayrı bir hava versin diye.
Hediyelerimiz: Gelen misafirlerimize hediye ve anı kalsın diye keçeden yaka iğneleri hazırladık. Hoş oldu. Bir gecede ve evdeki malzemelerle bu kadar oluyor. Ama evde de malzeme varmış da haberim yokmuş. Ne varsa çıkardım ve işe yaradılar. elimde ne varsa kullanıp değerlendirdim doğrusu. Çocuklara diş fırçası aldım ve dağıttım.
Çocuk fazla yoktu ama gelenlere diş fırçası hediye ettik. Kedili yaka iğnesini de çocuklara yaptık. Diş kurabiyelerimiz de sevimliydi onlardan da pakette verdik.

Meslek tepsimiz: tepsiye aklıma gelen ve evde olan malzemelerden koyduk. Kızım epey uğraştırdı sanırım tepsideki meslekleri beğenmedi farklı bir şey olacak. Almadı hiçbirini. Zorla aldırdık diyebilirim epey bekledik üstelik. Sonunda günün anlam ve önemine uygun olarak diş fırçasını aldı. Dişçimi olacak bilmemJ))  işin espirisi tabii hayırlısı olsun. 


Masamız, pastalarımız, ikramlarımız epey uğraştırdı. Ama değdi kızıma güzel bir anı olarak kaldı. Tabii nilimide güzel süsledim. Ne de olsa o da bir pasta kurabiye gibiJ))

Hiç yorum yok