kendimden...

bu hamileliğin verdiği yorgunluk bende olduğu sürece işlerim aksamaya devam…üstelik taşınacağım nasıl olacak bilemiyorum. 7 aylık hamileyken ev taşımak???
Bu aralar en sevindiğim şey amniyosentez sonucumun iyi çıkması. Ardından detaylı dört boyutlu ultrasona girdim onda da her şey normal çıktı. İşallah böyle devam eder. Dört boyutlu ultrasonda çok güzel, çok hoş görüntüler alınabiliniyor…
Kız hamileliği erkeğe göre daha zormuş. Bazı sıkıntılarım halen devam… maalesef demir ilacımı kabızlık yaptığı için alamıyorum. Ama sonunda dişimi yaptırdım… saçımı boyattım…ve çok kilo aldım. doktor artık dikkat etmemi istedi. Yani hafif diyet…bol su, tuz yok, ekmek yok, hamur içi yok dedi. hatta sabahları süt ve konflex var, kahvaltı bile yok…3-4 ay bu eziyet çekilirmi? üstelik canın her şeyi çekerken…
bu kız çok hareketli...sürekli dönüyor mu bilmem ama içimde bir hareket hissetmek garip geliyor çoğu zaman. Ama hareketini hissetmek insanı rahatlatıyor. Yani iyi olduğunu anlıyorsun, problem yok…
Bu yüzden çınarda çok çekmiştim. Hiç hareketlerini hissetmediğimden son 2 ayım nerdeyse nst’de geçti. Sürekli kalp atışını dinlemek zorunda kalıyorduk.
Benim bu hamileliğim ilkine göre çok farklı . hamilelik standartlarına daha çok uyuyor. sanki ilk kez gerçek hamileliği yaşıyorum. diğerinde hiçbirşey yoktu. Aşermem, yorgunluğum, hareketlerini hissetmem…ve daha birçok şey. Şimdi doktor sayıyor ve evet hepsi bende var diyorum. o da “olmasa garip olurdu, hamilelik bu diyor”. ama gerçekten çınarda yoktu böyle şeyler yaşamamıştım.
Bu hamilelikten bana kalan en özel ve unutamayacağım şey sürekli karnımda hissettiğim hareketler olacak sanırım..hamilelik gerçekten çok özel bir dönem…..
Epidural normal doğum modası varmış…yani normal doğumda artık normallikten çıktı sayılır. Öyle eziyetli doğumlara son…saatlerce sancı çekmeler, bağırmalar. Annemler, teyzemler öyle çekmişler ki anlatırlar hep. Ama eskide kaldı bunlar. Epidural sancıları az hissetmene neden oluyor sanırım. Yapmak isterdim ama ilk doğumunu sezeryanla yapınca hep sezeryanla yapmak lazım diyorlar.
teknoloji inanılmaz gelişiyor…her yıl ayrı şeyler çıkıyor….henüz 3 yıl oldu ama çok şey değişmiş…mesela doğum fotoğrafçıları artık o kadar çoğalmış ki. Fiyatlar da çok yüksek değil. Ankara’da buldum birkaç tane. Görüşmeyi düşünüyorum. epey inceledim siteleri. çok hoş resimler yakalıyorlar...güzel bir anı. Web adresleri:
ajdaalcin.com, dogummucizesi.com, ankaradogumfoto.com……

2 yorum

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Anne Sütünü arttırmak için " Naturpy milk tea " ürününü tavsiye ederim.
    http://naturelstore.com.tr Online Alışveriş Merkezi websitemizden Anne sütünü arttırmak için naturpy milk tea ürünümüze sahip olabilirsiniz. Aynı Zamanda Kozmetik ürünlerimize ve diğer anne bebek ürünlerimize göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil