İHANET

23 yıllık serüvene aldatma demek hafif geldi o yüzden ihanet dedim. Genç bir kızsınız, kimseye güveniniz yok, evliliğe sıcak bakmıyorsunuz.Ve sizi koruyup kollayacak, sığınacak güvenli bir yer arıyorsunuz. Ve kendinizden 15 yaş büyük, yaşamış etmiş dediğiniz biri karşınıza çıkıyor. Ve bu beni sever, ilgi gösterir, korur, kollar, aldatmaz güzel bir aile kurarım sıcak bir yuvam olur başkada bir şey istemiyorum diye düşünerek evleniyorsunuz. Tek ve en önemli kriteri güven…beni aldatmaz üstüne kurulu bir evlilik. İki de çocuk yapıyorsunuz.
Tabii bu sevgi ilgi meselesi evlendikten sonra rafa kalkan bir konu oluyor. Ve siz gençliğinizi, en güzel yıllarınızı aşksız, sevgiye ve ilgiye muhtaç ve yalnız geçiriyorsunuz. Evlendiğiniz adam işkolik çıkıyor. Ne var ne yoksa iş diyor??? Eve sadece yatmaya ve yemeğe geliyor. Paylaştığı bir şey yok, çocuklarıyla bile ilgilenmiyor. Yaşlanıyor da tabii…. Bu arada yalnız başınıza çok zorlanarak bir hayat yaşıyorsunuz. İki çocuğa bakma, ev sorumluluğu ve daha birçok şey. Hayatla mücadele işte. Ekonomik anlamda da sıkıntılı yıllar. Hep kısarak, hesaplayarak yaşıyorsunuz. Meşaggatli, fedakarlık ve emek verilmiş 23 sene. aldatma olmasında her şeye razıyım mutlu olmasam da kabulum denen bir evlilik yaşıyorsunuz.
Adamın durumu iyileşti, ekonomik anlamda tam rahatladık derken…hiç aklınıza getirmediğiniz, asla olmaz dediğiniz bir şey oluyor…
Ve birgün biri telefonla arayıp eşinizin beş senedir genç bir Romen kızla birlikte yaşadığını söylüyor. Ona ev, araba, para, pırlanta vs. klasik hediyeler aldığını….ve 50.000 tl karşılığında türkiyede kalma izni çıkartmak için başka biriyle formalite evliliği bile yaptırdığını kıza. 5 yıl hiç haberiniz olmadan ruhunuz duymadan yaşanan bir beraberlik. Adam öyle ki evine düzenli gidip, geliyor. Şüphe uyandıracak hiçbirşey yok. Zaten yaşlanmış diyorsunuz aklınıza hiç gelmiyor, güveniyorsunuz, konduramıyorsunuz…benim kocam yapmaz, aldatmaz zaten yaşı başı bile geçti diye bakarken…
Ve karşınızda güçlü, çok kurnaz, her şeyi ayarlayıp düşünen bir adam. Ya böyle tipler birde boşanmaya falan hiç yanaşmazlar. Evde hanım, çocuklar olsun beklesinler ben hayatımı yaşayayım mantığındadırlar. Paramı bunu yaptırıyor bu cesareti veriyor. Nasıl bir güvendir bu? Kadını nasıl görüyor?
Tam film hikayesi gibi değilmi?bence her hayat kendi içinde bir film hikayesi taşıyordur… Sadece bazıları biraz daha heyecanlı, karmaşık veya zor oluyor…
Şimdi bayanlara soruyorum ne yapmalı, ne etmeli? Boşanmak çözümmü?boşanıp başka biriyle evlenmesine göz yummakmı lazım. ….. İki çocuk ve eşe bağımlı bir geliriniz var.
Adam boşanmak istemez, hemde ekonomik açıdan bağımlısınız. Ne zor durumda kalıyor bu bayanlar değil mi? Gururlarını mı düşünsünler, önündeki belirsiz geleceklerini mi???
Bu kadın benim güçlü kadınlarımdan biriydi üstelik. Böyle çok örnek var etrafımda. Güçlü kadın olmalımı olmamalımı bilemiyorum. Her işin altından kalkmalımı yoksa yapapıyorum deyip sızlanmalımı? Tek bildiğim erkekler gerçekten güçlü değil kendine muhtaç kadınları seviyorlar. Veeee erkekliklerini kendilerine ve etrafındakilere ispatlamak için yaşları ilerledikçe daha hovarda oldukları. Benden iş bitmedi, geçmedi demek için aranıyorlar. Gece dışarı çıktığımızda ya da alanya’da tatilde de çok gördüm. Yaşları geçmiş adamların yanında yabancı genç bayanlar. Ya da şu firmaların düzenledikleri iş gezileri var ya. Ve gittikleri yerler Ukrayna, Rusya, Tayland. Seks turizmin olduğu yerlere götürülüyorlar.
Bunları genç, bekar erkekler yapmıyor. Genelde evli, barklı 40 yaşını geçkin adamlar yapıyor böyle. Hanımları evde oturuyor, bunlar iş ayağına genç hanımlarla çalışıyorlar))))gerçekten böyle bir düzen var. Bayanlar yapınca ismi başka oluyor erkekler yapınca güzel, gurur verici bir şeyy.. ne tuhaf garip. Sanki bayanlar insan değil, duygu ve ihtiyaçları yok. Çirkinnnn çokkkk çirkinnnn… Evlilikte mi bir şeyler var bizim türk erkekleri yaşı ilerledikçe mi genç kadın hastalığına yakalanıyorlar bilemiyorum. Henüz anlayamadım.
Halis toprağa laf ediliyor bu memlekette. Adam en azından bekar bence. Evli olupta zina yapmak daha mı uygun? Gerçi farklı konular onun da başka anlamda bozuklukları var, çok kabul edilebilir yanı yok tabii…ama diğeriyle mukayese edildiğinde daha tolere edilebilir…her ikisini de etik ve ahlaki bulmuyorum tabii.
Bildiğim tek şey var. bayanlar erkekler kadar kolay ve rahat böyle şeyler yaşayamıyorlar. üstelik ne kadar ihtiyaçları da olsa, mutsuzda olsalar,  isteseler de kendini tutarlar. hiçbir kadın aşık dahi olsa eşini aldatmayı içine sindirerek rahatlıkla yapamaz. eşini aldatan bayanlarda var tabii. okuyoruz, duyuyoruz. ama eminim birşey hissetmeden, aşk yaşamadan sırf cinsellik için, hava atmak için bunu yapmıyorlardır. çok çelişkiler yaşayıp, içine sindiremeyip kendine yakıştıramıyorlardır...en azından etrafına gururla anlatmıyorlardır.
böyle konulara sitemde girmek, yazmak istemiyordum. Ama çok yakınımda bunlar yaşanırken susmak içime sinmedi…

1 yorum

  1. hayatta herşey insanlar için.. çok zor ama herşeye hazırlıklı olmak lazım, benim başıma asla gelmez dememeli ya da başına geldiğinde yapacaklarını çok emin olarak sıralamamalı daha yaşamadan..
    arkadaşına çok üzüldüm..

    YanıtlaSil