neden evlenilir?

Boşanmak için değil herhalde. Çocuk için cevabı biraz daha mantıklı. Yok toplumsal bir baskı, gereklilik başka bir yanıt. Bir aile kurmak. Yada aşık olmak diğer yanıtlar.
Herhalde herkesin ortak bir yanıtı şudur:Mutlu olmak için…
Peki evleneceğimiz insanı olduğumuz gibi mi kabul yoksa iki tarafında törpilenmesimi gerekiyor? Karşındakini değiştiririm umuduyla bu işe başlıyorsanız çok yanılırsınız. Henüz tamamen değişeni görmedim. Ama tabii yıllar insanı törpülüyor, değiştiriyor. Ama bazı kişilik, karakter özellikleri aynen bizimle ölünceye kadar kalıyor.
Peki mutsuzsan birbirinize uygun olmadığınızı anlayıp anlaşamıyorsanız ne yapmalı?bir kere evlendik deyip hayat boyu çekmelimi yoksa ayrılmalımı?
İnsanın insana ettiğini kimse etmiyor…tabii kendisine ettiğinide…
Birde mutlu olmak için çabalamak varken neden insanlar bir şeyleri kabullenemiyor? Bazı insanların yapısında ya da genlerinde ya da hayat felsefesinde mutlu olmak değilde mutsuz olmak, huzursuzluk çıkarmak varmıdır gerçekten?
Karşındakini ve imkanlarını kabul etmek lazım değilmi? Tabii farklı beklentiler olabilir. hayallerin gerçekleşmemişte olabilir. İki farklı insan, ayrı kültürler yaşam tarzları bir araya geliyor. evlilik yürütmek zor çok zor…artı ve eksileri iyi tartmak lazım.
Olmuyorsa da olmuyordur. Ama o zaman hayatı zehir etmek yerine çözümler bulmak gerekmez mi?
Bu da başka bir yakınım. yeni evli fakat evlendiği günden beri anlaşamayan bir çift.
Ve bu olaylar hep yanımız başında yaşanıyor.
Tabiiyki kimse ayrılmak için evlenmez. Ama gerekirse de ayrılmalıyız. Hayata bir defa geliniyor, olmuyorsa zorlamamalı. Her şeyin çaresi zaman.
Ve bu hayatta olmaz, başıma gelmez demeyeceksin. Geleni de atlatmaya çalışacaksın. Hayat bu değilmi zaten?sınav, mücadele, ayaklarının üstünde durmak demek. ölüp gitmek en kolayı.

1 yorum

  1. evlenirken aslında nelere "evet" dediğini bilemiyor kimse.. gelinlik giymek, eşya beğenmek, alış-veriş yapmak için evet deniyor sanıyor insan ama yanılıyor. bizim kadar mutlu evlikler yaşayan şanslı çiftler bile zaman zaman "benim burda ne işim var" noktasına defalarca gelebiliyor.. gerçekten zor iş...

    YanıtlaSil