9.aydan sonra beslenme

Tavuk budu ile sebze sote
1 tavuk budu
1 domates
1 diş sarımsak
2–3 sap maydanoz
Yarım patates
Yarım havuç
10- 15 adet bezelye
Sebzeler ve tavuk budu ayrı ayrı haşlanır. Elle ufalanır ve karıştırılır. Üzerine domates ve sarımsak rendelenip bir taşım pişirilir ve ezilir.
Kuzu eti ile sebze sote
Tavuk budu ile aynı şekilde pişirilir. Ancak et rondolanarak kullanılır.
Köfte
1 dilim rondolanmış ekmek
Biraz yumurta sarısı
1–2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 arpacık soğanı
1 tutam kekik
2–3 sap maydanoz
1,5 ceviz içi 2 kere çekilmiş kıyma
Köfte malzemeleri yoğrulur bir tanesi direkt olarak teflon tavada yağ ilavesi yapılmaksızın kısık ateşte pişirilip akşam yemeğinde önüne konur.
Köfte pirinç ya da bulgur eklenerek de yoğrulabilir ve sebze ilavesi ile sulu köfte yemeği de yapılabilir ve öğle yemeğinde yedirilir.
Balık
Balık tercihen beyaz etli deniz balıkları olmalıdır. Kılçıklı daha küçük balıklar ileriki aylarda verilir. Balık en az haftada bir ve 2 kibrit kutusu kadar yedirilebilir. Fırında zeytinyağı limon sarımsak ve domates sosuyla pişirilebilir. Pişirme sırasında yağlı kâğıt kullanılabilir.
Sosla pişirilmiş balık patates püresine konulup yedirilebilir. Patates püresi haşlanmış patatese zeytinyağı limon ve domates rendesi eklenerek hazırlanabilir. Balık aynı zamanda akşam bebeğin önüne ufalanaraktan konulup parmaklada yedirilebilir
Sebze soslu makarna
½ patates
½ havuç
½ çarliston biber( çekirdekleri çıkarılmış)
1 domates
1 diş sarımsak
1 kibrit kutusu peynir
1 avuç makarna
Önce sebzeler haşlanır haşlama sonrası suları süzülerek çıkarılır rendelenir.
Sarımsak ve domates ilavesi ile bir taşım pişirilip iyice ezilir. Makarna sebze suyunda pişirildikten sonra üzerine sebze sosu eklenir. 1 kibrit kutusu peynir rendelenerek yedirilir.
Yumurta beyazı
İyi pişmiş yumurta beyazı leblebi kadar başlanarak 1 yaş bitene kadar artırılır ve yarıma çıkarılır. Yumurta çok alerjik bir gıda olduğu için bebeklerin vücutları dikkatle incelenir.
Portakal
Portakal mandalina yemeği tolere edebilen ve alerjik belirtiler göstermeyen bebeğe emdirilerek başlanır eğer ağız çevresinde ve popo da kızarıklık ya da vücutta yada döküntü olmazsa yarım portakal suyu verilir.

Hiç yorum yok