BEN2

BABA ANNE VE BENNNN.
BEN ÇINARın adı. Adın ne diyoruz "ben" diyor. Artık oğluma BEN2(ben10 varya) diyeceğim. benten diye geçiyor. çınarda bentwo.
Sanırım çoğu çocuk dönemsel olarak aynı. Ben ben ben. En çok kullandığımız kelime 21-24. Aylar arası. Çok sevimli. Herşeyi kendi yapmak istiyor. Her şey kendine ait olmalı. Eşyası çok kıymetli. çocukların hepsi birbirine çok benziyor. Bağırmaları, bir şeyleri söylemeye çalışmaları, kelimeleri, hareketleri.
Çınar Kendi Giyinmeyede Başladı. Zamanı da 18-24 ay arasıymış. Bizde tam zamanında başladık. Çoraplarını çıkarmakla başladı şimdi şort ya da pantolunu giyip çıkarabiliyor.
Hatta kıyafetlerini mağazadan kendi bile seçiyor. O çok çabuk mu ilerliyor ben mi geri kalıyorum hızına yetişemiyorum bilmiyorum.
Herşey dökülüyorrr birden konuşmaya başladı artık neyi söylediğinede yetişemiyorum. Ne tatlı şeymiş konuşmak. öyle kelimeleri kendince telafuz etmek. Böyle şirin şirin söylemek. Oturup sürekli bir şeyler söylesinde bende dinleyeyim istiyorum. Banada yakında bıkacaksın şimdi konuşturmaya çalışıyorsun sonrada susturmaya çalışacaksın diyorlar. Bakalım daha neler göreceğiz?
Kelimeleri uzatarak söylüyoruz ve ilk genelde ilk başladığında ilk 2-3 harfini söylüyordu. Mesela düştü yerine düş diyorduk. Şimdi tamamına geçtik. Hatta cümlelere başlıyoruz.
Sorulara cevabı evet yada hayır şeklinde değil. Yok hayır demek. İstiyom da evet demek.
ÇINARIN KELİMELERİ
Geldikkkkk ilk kelimesi….Mam (tamam), çoyas (çok yaşa),Bi yaha (bi daha…sevdiği bir şey olursa en çok söylediğimiz kelime) Üş, düş, Yokkk, Kaydi,olmuyor devamında söylediklerimiz. Alanyada da Geldimmmm, Oldiiii ve bekle kelimelerini çok kullandık. Dünde ÖZÜRDİLERİM dedi. Ama onu nasıl söylediğini yazamayacağım tatlı ve komikti.
Ve ROBİNSON AİLESİ diye alanya’da kuzeninden aldığı bir cdye takmış durumdayız. Sürekli onu izliyoruz. Tabii Müfettiş Gadget ve caillou (yumurcak tv’de çıkıyorlar) çizgi filmlerininde koliğiz. gerçekten hepsi çok hoş vaktim olsa bende oturup izlesem... Hele caillou eğitici bir çizgi film, çok şirin.

Hiç yorum yok