minik adamla bayram tatili

BAYRAMLAR…NERDE O ESKİ BAYRAMLAR….artık özenilip kıyafetler alınmıyor giyinilmiyor. gelip gidenler yok. Artık kapıyı çalan çocuklarda yok. Ya da şeker toplamaya gidipte geri dönmeyen çocuklar var. Hepiniz duymuşsunuzdur üç çocuk bayramda şeker toplamaya çıkmışlar ve hala yoklar. Üzücü olaylar. Ben bile (yani annemleri ve anneannemi düşündüğümden ben bile dedim) küçükken yaşadığımız o bayramları özlüyorum. Acaba diyorum yaş ilerlediği için mi böyle hissediyorum yoksa her şey değiştimi gerçekten? Şimdiki çocuklarda bizim gibi heyecanlanıp bekliyorlarmı bayramları. Ziyaretler yapmak hoşlarına gidiyormu? kapı kapı dolaşıp mendil, harçlık, şeker almak kalmadı malesef....

Alanya’ya çınarın büyükbabası ve babaannesinin yanına gittik. Çınarın baba tarafı Alanyalı ve bütün akrabaları orada. Amcası, kuzeni, büyük teyze ve dayıları….bayramlaştık gezdik.
Çınarla geçen 15 Süperrrr gün. ….onunla olmak çok zevkli gerçekten dolu dolu geçti (hastalıklar biraz keyfimizi kaçırdıysada) birbirimizle çok ilgilendik ve bolca sevdik. Tatilde de önce ben sonra Fırat ve en son çınar hasta oldu. Ve bir haftamız hastalıkla geçti. Biz neysede çınarın hasta olması çok zor oluyor.
Çınar bu bayramda çok yol katetti. Konuşuyor, yüzüyor aman allahım oğlum büyümüşş…. Herseyi anlıyor inat yapmıyor mam (tamam) diyor. En sevdiğim özelliği bu. Büyük adam gibi. Doktorumuzun dediği gibi Çınar’ın kıymetini bilmeliyimmi bilemiyorum. İlk çocuğunuz olunca baskasıyla da kıyaslayamıyorsunuz.

Ve PARAAAAAAA. Artık bilmediğimiz bir şey yok dedimya. Dünya düzenin en önemli ögesini oğlumda keşfetti. Ve ilk bayram harçlıklarını aldı. Alıyor cebine koyup saklıyor. Para istiyor. Biz bazen market de falan birşey istediğinde paramız yok yalanını uydurduğumuzdan mıdır bilmiyorum önemini çok erken kavradı.
İnsanın yaşı ilerledikçe tatil anlayışıda mı değişiyor ya da coçugunuz olunca. Zaten hayatınız ona endeksli oluyor. Sadece Çınarın mutlu olması üzerine kurulu tatillerim. Onu mutlu edecek aktiviteler yapıyoruz sürekli. çınar için deniz çok önemli olduğundan hergün götürmeye çalıştık. Kumla oynayıp deşarj oldu denizide çok seviyor zaten. Üstelik çok yoruluyor akşama hemen uyuyuveriyordu. Babasıyla da arası süper. Denize girdiler bolca. Babası ona yüzmeyi öğretti. nasılda keyifli görüyorsunuz dondurmasını da götürüyor.
Mutluluk ve ilham kaynağım benim. Seninle her şey çok güzel tontişimmm.

Hiç yorum yok