haftasonu

Süper bir hafta sonundan sonra pazartesi günü sendromu yaşıyorum. sabah çınarın kreşe gitmemek için ağlamasıyla başlayan günüm işyerindeki sıkıntılarla devam ediyor. Ben size güzel geçen hafta sonumu anlatacağım. Hafta sonu kendimi ödüllendirdim ve iki konsere gittim. inanılmaz bir terapi oldu. Gündüz gezmelerimi saymıyorum. Annem sağolsun, çınarla o ilgilendi. Çınarında kreşinin veli toplantısı vardı. Çok güzeldi, içime çok sindi kreşi. Eğitimciler kendilerini tanıttı, uzman kişiler gerçekten. Oğlum daha 2 yaşına bile girmedi,şimdiden veli toplantıları başladı.
Her bir enstrüman: klarnet, saksafon, keman, gitar ayrı ayrı başka bir dünya. İnsanın ruhuna öyle güzel işliyor ki. anti aging yaptırmış gibi gençleştiğimi hissettim. Ruhu beslemek, bedenin gibi ona da bakmak lazım. Konserleri seçerken sanatçının şarkılarını bilmenin önemli bir nokta olduğunu anladım. Çünkü ancak bildiğiniz şarkılarda eşlik edip daha çok keyif alabiliyosunuz….yoksa sıkıcı geçebiliyor. Sezen aksu ve ajda pekkanın bu kadar popüler ve konserlerinin kalabalıklığını buna bağlayabiliriz. İnsanlar şarkılara eşlik edince daha çok keyif alıyor. Mesela funda arar ilk bölümde yeni albümümden şarkılar söyledi, bilmediğimiz için öylece dinledik. Hani bir albümü alıp ilk kez dinlerken bir yabancılık yaşanır ya alışmak, tekrar tekrar dinlemek, sevmek gerekir. Onun gibi bir şey yoksa yabancı gelip sıkılabilirsiniz.
İki konserin ortak yönleri vardı: Sesleri güçlü ve güzeldi. ikiside şöhreti fazlasıyla hakediyor. yetenekliler gerçekten...Orkestraları süperdi. Rock, pop, sanat, halk, jazz her çeşit müzik türünü söylediler. Her telden derler ya öyleydi. Çok keyif vericiydi, müziğe doyduk. Ankara seyircisi beni çok şaşırttı. Bu kadar çoşkulu, kalabalık bir seyirci ilk kez gördüm. Daha öncede ankarada konserlere gittim ama hiç böyle görmedim. Zaten 3-5 bin kişi vardı. O alkışları, çoşkuyu siz hayal edin artık.
Funda arar konserinden kısa notlar: Konsere hızlı başladı, dört erkek dansçısı eşlik etti. Dansçıları baletti sanırım, konser boyunca değişik kareograflarıyla dans ettiler. Tabii erkek dansçılara alışkın değiliz. Farklı geldi. Estetik ve şıktı. İyi bir fikirde. Sanatçının kostümleri çok şıktı, hoş bir bayan zaten. Sanat müziğinide çok iyi yorumladı. Öyle bir albüm yapsa alırım. Son kapanışta da Barışmanço’dan kara sevda, cem karaca’dan ıslak ıslak, mfö’den ele güne karşıyı söyledi. Herkes eşlik etti tabii.
Sesi süper, çok güçlüydü hayretler içinde kaldım. televizyonda bu kadar kaliteli olduğu anlaşılmıyor.
Volkan konak konserinden kısa notlar: Gittiğim en güzel konserlerden biriydi. Canlı canlı üç saat ara vermeksezin söylemek zor olsa gerek. ….tebrik ediyorum…her şey vardı kendi deyimiyle. Paranızın karşılığını verip sizi doyuracağım dedi borçlu kalmayı sevmezmiş. Ve aynende öyle oldu. ruhumuz, kulağımız müziğe doydu. Hem güldük, hem eğlendik. Standup , tiyatro, şarkı, şiir, müzik…..ne ararsan vardı konserde.
konserine erkekler sevdiklerine süzme balım, bayanlarda erkeklerine son sözüm desin diyerek başladı. hoş değilmi? ölürken sevdiğinizin ismini söylemek son sözünüzün olması ne anlamlı değilmi dedi. Karadeniz için halk tiyatrosu deyip anlattıkça anlattı. Süper bir hafıza ve çenesi var. Hayran kalmamak elde değil. O yaşanmış olayları anlatması, şiirleri inanılmazdı. Umarım böyle kültürlü, kaliteli, cesur, açıksözlü insanlar çoğalır, hep varolur…
Orkestrası süperdi. Bu elemanlar çok yetenekli oluyor. Hem sesleri çok iyi oluyor, hemde bir enstrümanı çalan diğerlerini de çalabiliyor. Biri aynen Orhan gencebaydı, onun şarkısını söyledi, ses tarz aynı. Sadece görüntü farklı. Başka biride cem karaca’ydı. Süperdi. İlk kez cem karacaya bu kadar yaklaşık yorum yapan birini dinledim.
Jazz ustalarını da yeni yeni keşfetmeye başlıyorum. Gerçekten dünyaca tanınan bu kişileri bizim tanımamamız ayıp değil mi?levent Altındağ’da orkestrasında çalıyordu. Bize süper klarnet çalıp müzik ziyafeti verdi. Ayhan sicimoğlu’nu da Alanya jazz festivalinde izlemiştim. ne kadar kaliteli müzisyenler var.

Hiç yorum yok