çınarda en çok kullandığım malzemeler....

Bu süreçte en önemli şey doğru malzemeleri almak. Bazı şeylere boşuna para verip hiç kullanamıyorsunuz. Benim en büyük avantajım 2-3 yakın arkadaşımın varlığı oldu. Kullandıkları malzemeleri bana verdiler, çok yardımlarını gördüm. “Bebeğin yediği helal giydiği haram” derler ya doğru. Alınan malzemeler birkaç ay kullanılıp sonra kalıyor. Kıyafetleri de öyle. Her yer eşya doldu üstelik bir sürü şeyi arkadaşlarımdan aldığım halde. Kullanıp geri verdim ve bu işi çok benimsedim. Ne kadar aldığım malzeme varsa etrafımda kim varsa dağıtıyorum kullanması için. İşi biten geri getiriyor başkasına veriyorum. Evde hiçbirşey kalmadı yani. Yinede en çok kullandığım ve en az hatta hiç kullnamadığım alıpta üzüldüğüm malzemelerden bahsetmek istiyorum. tabii kıyafetleri ve oyuncakları atladım...o farklı bir detay ve bebeğe, kullanıma göre çok değişeceğini düşünüyorum. oyuncak konusuna daha sonra değineceğim.
ÖNLÜK en çok kullandığım malzeme. O kadar çok alıp eskittim ki. Çınarın ağzı 3 aylıkken başladı ve halen akıyor. Her çeşit hem muşambalardan yemek yerken hem de ufak her zaman takmak için. Artık bluzunun içine sokuyorum takıp hoş durmuyor tabii.
Biberon çok kullandım. Çok almıştık ama halen kullanıyorum.
Yalancı emzikde öyle. Çok kullanıyoruz.
Alt açma bezleri süper sadece canbebenin var kirlenince atıyorsunuz. altı açma pedleri var. bir tane alıp sürekli onu da kullanabilirsiniz.
Ateş ölçer derece almanız gerekli çok lazım oluyor.
Sterilizatör. Ben çok kullandım, halen de devam ediyorum.
Göğüs pompası. Daha önce belirtmiştim çok kullandım.
Portatif Mama Sandalyesi uzun süre gidiyor. Normal mama sandalyesinde çınar birkaç ay kullandı sonra oturmak istemedi.
İlk adım ayakkabısı. Çok giydirdik. Pahalıydı ama değdi.
Ev tipi ana kucağı. Her yerde kullanabiliyorsunuz güvenli ve rahat. Siz mutfakta iş yaparken yanınızda bebeğinizi oturtuyorsunuz, önündeki oyuncaklarla oyalanıyor o da.
Oto koltuğu şart. En çok para
verdiğimiz malzemedir. Ama değer tabii çok önemli.
Baston puset. 1 yaşından sonra aldım keşke büyük araba yerine başta alsaydım. Hafif, pratik, kullanımı rahat. Halen kullanıyoruz…Bebek çantası şart. Sürekli yanından ayıramadığınız cep telefonunuz gibi olacak bir çanta.
Banyo için bebek süngeri süperrrr. Örgü lifler kullanışsız bebeklere.
Kaymaz tabanlı çoraplar kullanışlı. Ayakkabı önerilmediği için pantif yerine bu çoraplar iyi. Zaten pantiflerle hem rahat edemiyorlar hem de ayağındna çıkabiliyor, takılıp düşebiliyor.
Almayın dediklerim……Çok az kullandığım almasaydım dediğim biraz da masraflı şeylerden bahsetmek istiyorum. Gerçi bu herkese göre değişebilir tabii. Benim kullanmadığım bir malzemeyi başka biri çok kullanmış ve memnun kalmış olabilir.
Siz siz olun büyük ağır bebek arabası almayın. Bir sürü para verip aldığım ve en fazla 5-10 kere kullandığım malzemelerden biridir. Taşıması çok zor olduğundan kullanılmıyor. Ancak eşim yanımdayken kullandım.
Dahi bebek cd’leri(sağ-sol beyin)hiç kullanmadık üstelik bir sürü para verdik. Çınara çok sıkıcı geldi izlemiyor maalesef. En çok içime oturan iki malzeme bunlardı.
Emzirme minderi kullanamamıştım.
Mama sandalyesi çok az kullandım.
Oda nemlendiricisi (buhar makinesi). Çınar’a rahatsız etmişti,  iyi gelmedi. İyi ki almamışım dedim. Arkadaşımdan almıştım denemek için halen duruyor ve hiç kullanmıyoruz.
Cam rende,çok az kullandım. Normal rende de iş görür,zaten pütürlü yemesi gerekiyor.
Güvenlik aparatlarından sivri köşeler için takılanlar hiç kullanamadık. Taktık ama çınar hep söktü çıkardı. Masanın kenarlarında iz kaldı kötü oldu. priz için olanları tabii öneririm.
Suluk aldım kaç tane. Pek kullanmadı sevmedi. Biberon ya da bardakla içmek daha çok hoşuna gitti.
İlaç içirmek için özel ilaç emzikleri oluyor ama çınar anladı tabii ve hiç kullanmadı.

Hiç yorum yok