İSTANBUL ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ

7. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 6 Kasım - 19 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2009 gösterim programında birbirinden güzel çocuk filmlerini, sinema atölyelerini ve diğer etkinliklerimizi bulabileceksiniz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cinecity Sinemalarında gerçekleştirilecek festival ile ilgili ayrıntıları sitemizden takip edebilirsiniz.
Festival Açılış Galası ve Ödül Töreni tarihi belli oldu…Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali (IICFF), Açılış ve ödül Töreni 3 Kasım 2009 Salı günü gerçekleşiyor. Yedinci yılında seyircisiyle buluşmaya hazırlanan Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali (IICFF)’nin, Açılış Galası ve Ödül Töreni, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Küçük Sinemacıların katılımıyla gerçekleştirilecek.
9 Yaşındaki Yönetmen Ege Feyzioğlu’nun Filmi “Sihirli Çubuk” Uluslararası Chicago Çocuk Filmleri Festivali’nde......ne hoş değil mi? çocuklar yönetmen olmuş ödüller alıyor haberiniz varmı?
Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’nin her yıl düzenlediği ve Küçük Sinemacıların katıldığı yarışmanın 2008 elemelerinde 6-8 yaş grubunda birincilik ödülünü alan Feyzioğlu’nun “Sihirli Çubuk” filmi, aldığı bu ödülden sonra şimdi de 26. Uluslararası Chicago Çocuk Filmleri Festivali’ne kabul edilerek ana gösterim programına alındı.
3-6- 8- 10- 12 yaş üzeri filmler şeklinde program. ayrıntıları iicff.com adresinden öğrenebilirsiniz.
siteden bazı alıntılar yaptım tanıtmak için:

Biz kimiz?
Uluslararası İstanbul Çocuk Film Festivali (IICFF), dünyanın her tarafından gelen filmlerin her yıl İstanbul'da gösterildiği uluslararası bir organizasyondur. Yarışmayı bu yıl beşinci kez düzenliyoruz. Geçen yıl, Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması'na katılan ve 6 - 15 yaş arası Küçük Sinemacılar'ın çektiği, ödüle değer bulunan 10 film de festival kapsamında gösterilmiştir.Neyi arıyoruz? Bu yıl, 6 - 18 yaş arası, kendi filmini çeken ve Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 2009'da filminin gösterilme şansına sahip olmak isteyen yönetmenleri arıyoruz.
Biz ne yaparız?Çocuklar için yapılan filmleri her yıl festivalde gösteririz. Her türlü yapımı kabul ediyoruz; çizgi filmleri, aksiyonları, komik filmleri, hüzünlü filmleri, sanatsal filmleri ve dizi filmleri. Sizin gönderdiğiniz filmleri, film yapımcıları, oyuncular, yönetmenler, yazarlar, psikologlar, senaryo yazarları, televizyon programcıları ve eğitimcilerden oluşan seçim komitesi değerlendirmeye alır ve dereceye giren filmleri festivalde gösteririz.

Hiç yorum yok