Eski bir kültür….

Hamam, Anadolu kültürünün oldukça önemli bir parçası. Turistler, “Türkiye” dendiğinde, akıllarına gelen ilk şey olarak, çoğunlukla “Türk hamamı” derler. Hamamın insan sağlığına yararı çoktur. Uzun süre kalmamak kaydıyla, sıcak su ve sabunla yapılacak temizlik için en uygun yer olan hamamda, terleyen vücudun, lif ya da keseyle ovularak yıkanması, kan dolaşımını hızlandırdığı için rahatlatlık hissi verir.
HAMAM bence de güzel bir kültür gelenek…..
hafta sonu hamama gittim. Süper bir detoks, antiaging. Ne derseniz deyin. Rahatlayıp hafifliyorsunuz. Tavsiye ederim herkese…
Biz keçiören’e gidiyoruz. Erkekler ve bayanlar ayrı ayrı. Bazı yelerde aynı hamamı kadınlar günü erkekler günü belirleyip kullanıyorlar. Ona pek sıcak bakmıyorum.
Hamamda her şey var. Sauna, jakuzi, buhar odası, bakım odası…hijyen iyi, temiz. Kalabalık olmayan zamanları tercih ederseniz daha iyi. zaten gidince size oda veriyorlar. odada isterseniz dinleniyorsunuz, yatıp uyuyabilirsiniz bile. Tüm gün gidenler var. Yanında yiyecek birşeyler götürüp, keyif yapanlar…kalabalık gitmek daha eğlenceli oluyor tabii. En sevdiğim kısmı kese ve masaj bölümü. Öyle bir masaj yapıyorlar ki beş yıldızlı otellerde ve farklı güzellik salonlarında yaptırdıklarımla ölçüşmez..hiçbiri bu kadar rahatlatıcı değildi. Belki suyla köpükle olduğundan daha hoş geliyor. Hele fiyatları diğer yerlerle kıyaslanmayacak kadar komik. Masaj yaklaşık yarım saate yakın sürüyor ve fiyatı 4 tl. güzel bir gün geçirmenin bedeli 20tl.
Tek zor tarafı bize uzak olması. Çankaya’da neden yok? İstiyoruz lütfen duyun.. birçok kişi her semtten oraya geliyor. Gerçi çankaya’da olsa bu kadar ucuz olmaz herhalde. Etlik ve keçiören’de her şey var, bulabiliyorsunuz ve çankaya’ya göre çok daha uygun fiyatları.
http://www.keciorenhamami.com.tr/

Hiç yorum yok