alanya hakkında

Ben aslen Trabzonluyum. Ve memleketimi, köyümü çok seviyorum. kimse olmadığı için pek sık gidemesem de hasretim. Çınarı henüz götüremedim ama seneye kesin düşünüyorum. Oraları görmesi tanıması havasını alması lazım.
Biliyorsunuz evlenince eşinizin kütüğüne geçiyorsunuz. Kayıtlı olduğum il değişti ve Antalya oldu. Bir süre alışamamıştım. Fakat hem yakın olduğundan hem de eşimin ailesi alanyada olduğu için tatillerde genelde oraya gidiyoruz. Beni şanslı bulanlar var. Alanya türkiyenin güzel tatil yerlerinden biri. Hazır bedava tatile gidiyorsun diyorlar. Bende kendimi şanslı görüyorum gerçekten çünkü Alanya çok güzel beğeniyorum. Şehir plancısı olarak da bakınca fena bulmuyorum. Gerçi her yerde olduğu gibi orda da acayip bir konut yapılaşması var her yer bina durumunda dağı tepeyi dolduruyorlar. Ama en azından denizi, deniz kenarı, merkezi ve çevresinde güzel mekanları var. doğallık ve bol yeşil var.
Üstelik şu hızlı yaşamın aktığı en popüler yerlerden. Gerçekten hayat gündüz değil gece başlıyor. Gece her yer aydınlık cıvıl cıvıl insanlar alışveriş yapıyor geziyor eğleniyor. Tabii gündüzleri sıcak olduğundan zor gezmek.
Ben gece yaşayan şehirleri seviyorum. Hareketli cıvıl cıvıl. Gündüzleri de deniz kenarında kafanı dinliyorsun. Bu gittiğimizde yat turuna çıktık çok güzeldi. Akşam üzeriydi doğayla baş başa mağaraları ilginç yerleri gösteriyorlar. Dinlendiriyor, iyi geliyor. Arkanızda ay, önünüzde güneş, hafif rüzgar hoş….Ve jaz festivali vardı oda süperdi. Kültür farklı her şey farklı……
Alanya’da kendimi yurtdışında hissediyorum. Her yer yabancı, herkes yabancı dil konuşuyor. Cafeye oturuyorsunuz yabancılar, konserde yabancılar. Yerliler nerde???(herhalde evlerinde tv başındalar) kendi memleketimde yabancı kaldık…hayatın tadını, türkiyenin nimetlerini onlar yaşıyorlar…seviyorlar yaşamayı, gezmeyi. Hiç üşenmeden yeni doğmuş bebeği ve boy boy sıralanmış 2-3-4 çocukla tatile çıkıyorlar. Hiç bilmedikleri bir yere geliyorlar. Bizde varmı böyle bir cesaret???ben bu yaz birkaç yere gittim tatile. etrafımdakiler nasıl cesaret ediyorsun çocukla geziyorsun diyorlar?(neyse konuyu dağıtmayayım)
ALANYA…Yaylalarıda güzelmiş ama henüz gidemedim. Yazın yerliler yaylalarına gidiyorlar serin olduğu için. Ama epey yukarılara köylerine gittik. Doğa harika. Böyle dere kenarlarında yemek yerleri yapmışlar çok hoş. DİM ÇAYI gibi. Ayaklarını suya sokup serin serin keyif yapıyorsun. Meşhur dim çayı, dim mağarası. Doğal hoş mekanlar…giderseniz mutlaka ziyaret edin, farklılık arayanlara….
Merkezde Seyir tepesi var manzarası çok güzel. Tüm Alanya ayağının altında. Kalesi de ayrı güzel. Kaleden inerken cafeler, çay bahçeleri var oralarda da manzara süper…
Alanya’nın içinde deniz pek iyi değil. Her yıl değişiyor. Bir yıl derin kayalık olan yer seneye sığ ve kum olabiliyor. bu sene deniz çok temiz gelmedi bana. Biz İncekumu tercih ediyoruz. İsmi gibi kumu incecik, temiz, denizin dibi görünüyor uzun bir mesafe sığ. Yürüyorsunuz, sıcak. Çınar bayıldı…
Aslen GAZİPAŞA’lıyız. Hani çınar ağacımızın olduğu yer. Birde yeni havalimanının açıldığı yer. Yakında popüler olup, gelişecek epey. Alanya’ya 20 dakika uzaklıkta. Antalya’dan çok daha yakın. Her gittiğimizde orayıda ziyaret ederiz. Eşimin ailesinin bahçeleri var. Her gittiğimizde değişik meyveler oluyor, topluyor yiyoruz.çok zevkli bu bahçe işleri. Ankarada yapmayı çok istediğim ama yapamadığım bahçe orda var ve her gittiğimde çok keyif alıyorum. Eylül ayında HÜNNAP adında bir meyve oluyor. Çok faydalıymış ufak elma gibi. Çok güzel tadı var ben çok seviyorum. Pazarlarda da satılıyor. Her gittiğimde pazara da gideriz çok güzel. Ankaradaki Pazar özlemimi orda çıkarıyorum. Köylüler taze taze getirip serilmişler yerlere çok güzel çok. Pazara yabancıların ilgiside çok. Anlatacak çok şey var ama yine uzun oldu. Alanyaya gidin görün yaşayın…….

1 yorum

  1. Alanya als Hauptstadt der gleichnamigen Provinz, bietet perfekte Ferien. Die Hauptstadt ist schon lange bei den Touristen bekannt, da sie eine gehörige Portion Entspannung und Attraktionen zu bieten hat. Es geht um eine antike Stadt mit schmalen Gassen und orientalischen Märkten. Jener Ferienort der türkischen Riviera liegt nur 135 km weit von Antalya und hat ca. 103.670 Bürger.
    Der Urlauber kann den Strand auskosten und auch den Wassersport betreiben. Die Ortschaft hat diverse hügelige Felsvorsprünge, was besonders fesselnd wirkt und weiterhin kann der Tourist sich nicht zuletzt die Seldschukische Schiffswert anschauen. Auch die St. Nikolaus-Kirche muss man unbedingt anschauen, die eine überwiegend deutsche Kirchgemeinde aufzuweisen hat. Aus diesem Grund werden die Touristen auch sehr herzlich empfangen.
    Die Urlauber müssen sich auch auf jeden Fall den Burgberg ansehen. Jener hat eine große Anzahl Sehenswürdigkeiten aufzuweisen. Man kann die Moschee besichtigen, fernerhin das historische Zentrum. Auch die Karawanserei ist perfekt. Und nicht zu vergessen die Tropfsteinhöhlen, die spannend sind und dazu eine Abkühlung bringen.
    www.alanyaa.de

    YanıtlaSil