süperstar

İsmi gibi süper bir starrrr bekliyordum. Biraz hayal kırıklığına uğramadım dersem yalan olur. Nerden başlasam bilmiyorum. Belki de çok fazla beklentiyle gittiğim için böyle oldu. Ben Sezen Aksu’dan bile daha iyi performans bekliyordum. Bir süperlik bir starlık bekledim ama göremedim. Oysa ki bir funda arar bile çok daha güzeldi her anlamda(Hareketliydi yeri gelince dans etti, ettirdi. Gelenlere söyletti şarkıları. ordan oraya koşup seyirciyi çoşturmaya çalıştı. 3 kostüm değiştirdi, çok şıktı) tabiyki son gittiğim konserlerle kıyasladım ama daha öncede birçok konsere gittim ve gerçekten iyilerin içinde bu vasat kaldı.
Konserlerde sahne benim için bir bütün. Yani orkestrası, dekoru, ışık ve görüntüsü, eğlencesi, kostümü, sanatçının konuşması, sıcaklığı her şeyiyle. Bir iki tanesi eksik ya da kötü olunca konserin büyüsü bozuluyor. Ne de olsa eleştirmek çok kolay ve biz çok severiz bu işi. Beğendirmek zor iş. Ama volkan konağa gidipte kötü diyen duymadım. Çünkü adam konuşuyor, güldürüyor, ağlatıyor her şeyi yaşatıyor. volkan konağın dediği gibi sadece müzik değil. Her şey yapıyoruz demişti. tiyatro, standup, müzik, eğlence…..Seyirci biraz içtenlik, samimiyet, sıcaklık bekliyor. Sesini duymak, konuşmanı istiyor. Öylece çıkıp şarkını söyleyip gitmeni değil.
Resim şarkısı çıktığından beri favorim, çok seviyorum ve gitmeyi çok istedim hatta eşime bana doğum günü hediyesi ajda pekkan konserine götürürmüsün dedim. Üstelik çok pahalı olmasına rağmen değer dedik ve gittik. Ama değmedi. Eski şarkıları da olmasaydı…
Kostümü, sahne hakimiyeti kötüydü. Çok kısaydı. Hatalar ve yanlış girişler yaptı. Konuşmadı ya da konuşamadımı desem. Konser ortalarında bir iki laf etti o kadar. Öyle düzgün cümleler kuramadı bile.çok şaşırdım. Diksiyonu çok iyi sanıyordum.
Konseri 1,5 saat sürdü ara vermedi. sürede bana az geldi. Sanki bir acelesi var gibi bazı şarkıları yarım söyledi hızlı hızlı geçiştirdi. Repertuarı biraz karışıktı bir eski bir yeni şarkı söyledi. Bazı yerlerde karıştırdı, durdu, söyledikleri anlaşılmadı. İlk çıktığında müzikte sorunlar çıktı.Hayret ettim doğrusu. Beklide gerekli özeni göstermediğini hissettim.
Sahneye beyazlar içinde şalvar ve üstüne uzun bir hırkayla çıktı. Daha çok günlük bir kıyafeti anımsatıyordu. Hoş ve şıktı ama ben ajda pekkanı yazın gazete ve tv’de gördüğüm haliyle hayal etmiştim. Şöyle bir bacaklarını görelim diye beklerken kollarını bile göremedik. Üstündeki hırkayı konser sonuna kadar çıkarmasını bekledim ama olmadı. Ara vermediğinden kostümünü de değiştirmedi. Ama konser sonuna doğru sahnede saçını açmaya çalıştı epey uğraştı, komikti. Hoş değildi sahnede yapması.Yani değişiklik olarak bizlere saçını açtı.
Dahası yerinde öylece durdu 1,5 saat.hareketli şarkılar söyledi. Başladı bitti hep hareketliydi. hoş fena değildi öyle olması ama birde şarkılara göre biraz daha eğlenseydi şöyle sağa sola gitseydi.öyle robot gibiydi yerinden kımıldamadı nerdeyse. Sonlarına yakın biraz göbek attı gibi. Ama onu bile olduğu yerde yaptı. bilmem belki sosyetik olunca öylece durmak mı gerekiyor. Fazla hareket olayı bozuyor olabilir mi? Allahtan arada arkasında bayan dansçıları çıktıda biraz hareket oldu.
Hiç slow şarkısı yokmuydu hatırlayamadım. Yabancı şarkı hiç söylemedi.
Belkide yaşıyla bağlantılı bir durumdu. Gençken canlı performansını görmediğim için kıyaslayamıyorum. Hep böylemiydi yoksa şimdi mi böyle. Gerçi 1,5 saat hiç ara vermeden söylemesi zor ve yorucuydu ama ara verip söyleyebilirdi.
Her şeye rağmen sesi iyiydi tabiyki. Konserin sonu kurtardı yoksa başları gerçekten kötüydü.
Ajda pekkanı kurtaran durumlar eski şarkıları ve orkestrasıydı. Zaten konserlerde orkestralar süper oluyor, gerçekten en çok enstrümanlara, birbiriyle uyumlarına, tek tek çıkardıkları seslere bayılıyorum. Teknolojide var tabii. Vokal, ekran, ışık, dansçılar, dekor olmasa sanatçıların işi zor bence. Canlı performans kolay değil.
yinede ağzına sağlık. Resim şarkısını üç kere söyledi ve dans ettim, güzeldi. Bir ajda pekkan bir de nebahat çehre. Yaşlarına rağmen süper oldukları kesin…bakalım biz o yaşa gelince nasıl olacağız? Ama sezenimin yerini kimse alamaz bir kez daha anladım. Benim süper starım sezen aksu.
Bu yazımı okuyunca kendimi köşe yazarı, eleştirmen gibi hissettim. Her şeyden yazmak hoşuma gidiyor. Her konudan…

Hiç yorum yok