ankarada hafta sonu

Hafta sonu oğluşumla bir gün ama iki gece ayrı kalıp kendimi okumaya ve yazmaya verdim. Tabii biraz da alışverişe. İyi geldi arada değişiklik iyi oluyor. İnsanın kendine özel vakit ayırması gerekli. dün ayın 15 idi ve bazı mağazalar 15’lerinde %50’lere varan indirim yapıyor. Bende indirimli ürünlerden birkaç ihtiyacımı alayım diye yola düştüm. Yeni avm’leri yazmıştım gittim gördüm ve gezdim. Ama pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Ben yine panorayı tercih ettim. Hem alıştım evimede çok yakın. Her şeyde var. mimariside güzel, ferah.
Ayrıca hafta sonu sitelerde yeni yapılan evlere baktık. Artık sitelerde komple her şeyin sunulduğu yaşam alanları moda. Yani öyle bireysel müteahitin yaptığı konutlar out. Bu sitelerde size her şey sunuluyor. Spor komplekslerinden, sinema salonlarına, güvenlikten, parkına kadar her şeyi düşünmüşler. Tabii hoş güzel ve çok fazlaca var. hummalı bir yapılaşma sözkonusu. Ama fiyatlarını hiç sormayın…bana uçuk geliyorda müşterisi de çok. En ufak ve ucuzu(cephe ve kata görede değişiyor) 300’den başlıyor, 1 trilyona kadar gidiyor. Ortalama bir daire 500 civarı. Bilmiyorum ki ne alıyoruz? paramız olsa bir eve bu kadar paraya değer mi?amerikada bile 100bin dolara bahçeli ev veriyorlar. sonuçta ortalama 150m2 apartman dairesi. “Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş” gibi oldu belki)) güzeller tabii, param çokkkkk olsa almak isterdim tabii. Ama kriz var falan bahane evler şahane.
Alışveriş yaptım. Yine ayakkabıcım Charles-keith ucuzluğundan ucuza ayakkabı ve çanta aldım. Çınara imagiriumdan makas, suda yüzen balıkçı ve tekne ve silinice çıkan su bazlı boya kalemi aldım. Artık evde olduğumuz için oyalanacak bir sürü şey yaratmaya çalışıyorum. Geçende etiketler almıştım yapıştırıp duyordu her yere. Tüneli vardı unutmuşuz anneannesindeydi. Onuda getirdik. Televizyon izlemesinde ne yaparsa yapsın. Birde emziği bıraktığımızdan sürekli atıştıracak bir şey istiyor. Sigara tiryakileri gibi. Sürekli bişey istiyom diyor bu bişeyde çikolata ya da şeker oluyor. Zaten beni en zorlayan iki şeyimiz bu tv ve tatlılar…tabii anneannede bunlar sınırsız her şeye evet deniliyor. Ve beni hiç aramamış haftasonu.
Birkaç haftadır gazetemi değiştirdim. gerçi hafta içi internetten dijital olarak çoğu gazeteye bakıp okuyorum. Ama hafta sonu gibi olmuyor tabii. Hafta sonu gazetenin içine giriyorum bayılıyorum. Keşke şöyle saatlerim bol olsada tüm köşe yazarlarını okuyabilsem. Şimdi hafta sonları habertürk alıyorum ve okuyacak çok şey buluyorum. Dolu dolu. Hürriyette reklam çoktu ve son zamanlarda okuyacak çok şey bulamıyordum. Artık ayşe armanıda internetten takip ediyorum. habertürk’te elif şafağın yazılarını kaçırmıyorum.
Aç sınıfın laneti diye devlet tiyatrolarından bir oyuna gittik. Kötü ve sıkıcıydı maalesef. Her zaman her şey güzel olmuyor. Ama hoşuma gitmeyen şeyler için zaman kaybetmeyide hiç sevmiyorum.

Hiç yorum yok