eskişehir

Bu yazımda çok uzun olacak. Çünkü anlatmak, paylaşmak istediğim çok şey var. fakat roman gibi olmaması ve sizi sıkmamak için iki bölümde yazmaya karar verdim.
Hafta sonu ankara’da ne yapayım diye düşünüyorsanız ya da en yakın nereye gidebilirim gezmek için diye soruyorsanız. Size önerim Eskişehir. Beypazarı, amasra’dan sonra Eskişehir. Üstelik eskişehir amasradan daha yakın ve ucuz…süperrr bir şehir… kendinizi avrupa’ya gitmiş gibi hissedebilirsiniz. Kentparkda dolaşmak, gondolla gezmek, porsuk çayının kenarında cafelerde sahlep içmek bu hissi uyandırıyor. Şehir olmasına bakmayın turizm de çok fazla gelişmiş. Gezilip, görülecek çok yeri var. Ve en güzel tarafı ekonomik olması. Ucuza tatil yapmak, güzel bir hafta sonu geçirmek zor artık.
Ama benim haftasonum süper geçti. Kendimi dinlenmiş hissettim. Şansımıza havada güneşli idi. Eskişehirde çok yakın bir arkadaşımın düğününe gittim. Gitmişken gezdim tabii. 3 yıl önce gitmiştim bu süre zarfında çok gelişmiş, değişmiş. Artık daha sık gitmeyi düşünüyorum. Bu kadar yakın ve güzelken…
Hayatın kolay olduğu bir yaşam sunuyor size şehir. Ucuz, mesafeler yakın, tarihi, mistik, yeşil, modern, her şey iç içe elinin altında, gelişen ve yaşayan bir şehir…Gecede yaşayan her yerin aydınlık olduğu bir yer. Gece yaşayan şehirleri seviyorum. Özellikle kışları. Yani soğuk engel değil bazı şeyler için demek ki. Ankara hayalet şehir gibi oluyor kışları herkes evine gömülüyor. Zaten günışığında işe gidip giriyoruz, karanlıkta geri çıkıyoruz. Hayat nasıl başlayıp bitiyor anlamıyorum. Mesafeler uzak, trafik var insan bir yere gitmek istemiyor. İhtiyaçlarımızı gidermek bile eziyet.
Gece 12’de düğünden çıktık arabayla giderken bir baktım gençler buzpateni yapıyor açıkhavada. Şaşırdım. Ben bunu isveç’de görmüştüm. Türkiyede de görmek çok hoş.
Belediye başkanını kutluyorum gerçekten insan isteyince her şeyi yapabiliyor demekki. Yılmaz Büyükerşen’da öyle işte hayatını anlattığı bir kitap çıkarmıştı alıp okumak istiyorum. Vizyon çok önemli tabii. Hayal etmek ve yapmak büyük başarı bence. Üniversite şehri demek çok gerçekçi değil, bir sürü üniversitenin olduğu fakat bir adım yol alamamış yerleşimler var. Bence halk da çok etkili. Yani istekli, gelişime açık ayak uydurabilen bir topluluksa ve başkanda kararlı ise, halkın desteğini alıyorsa ancak o zaman güzel şeyler çıkabiliyor. Beypazarıda, amasrada böyle olmuştur.
 Adım başı cafe, restoran var. hepsi dolu. Hoş dükkanlar, mekanlar. Merkez yürüme mesafesinde. Her şey elinin altında. Sanırım böyle bir yazıyı daha öncede Alanya için yazmıştım. Biri yaz yerleşimi, Akdeniz iklimi hakim. Diğeri kış yerleşimi, karasal iklim hakim. Yani hep iklimler öne sürülür ya gelişim için. kuzey Avrupa ülkelerine bakın. Norveç, İsveç en gelişmiş, en modern şehirlere sahiptirler. Gençler dışarda. Eğlence ve enerji var…hayat hızlı akıyor…
Gidipte Çibörek yemeden dönülür mü? Eskişehir çibörekçisi meşhur ve güzel. Yemeden dönmeyin…Kalınabilecek yerler: Büyükşehir belediyesinin Konuk evinde kaldık. Ankara’da kahvaltı parasına hem kalıp, hem geziyorsunuz…otel çok şirin butik otel gibiydi. Sıcaktı, temizdi. Çok memnun kaldık tavsiye ederim. herkese açık. Bahçede Atatürk büstü var. o kadar hoş, güzeldi ki. Altında belediye başkanının yaptığı yazıyordu. Şaşırdım. Ne kadar yetenekli, başarılı bir çalışmaydı. Sonradan öğrendim ki belediye başkanı bu konuda uzmanmış, Atatürk heykelleri yapıyormuş. Ayrıca Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli varmış kalmak için. Yeni açılmış. Tavsiye ettiler, güzelmiş.http://www.agaotml.k12.tr/otel/lobimiz.php
büyükşehirin sitesini ziyaret edin. http://www.eskisehir-bld.gov.tr/ adresine girip birkaç saniye çıkan resimlere bakın. Anlattıklarımı orada görebilirsiniz.

Hiç yorum yok