Çınarın 1 günü

Hayatımda her şey programla üzerine kurulu. Unutmamak atlamamak için her şeyi yazıyorum tüm detaylarıyla. Nerdeyse haftalık gün gün ne yapacağımızı çıkarıyorum. Hal böyle olunca Çınarında gün içinde ne yapması gerektiğini programlıyorum.
Hatta şimdi makbule ile (bakıcısı) ay ay ne yapacaklarına dair kreşteki gibi program hazırlamak istiyorum. Tam uygulanmasa bile yönlendirici olur diye düşünüyorum. Resim, jimlastik, müzik hepsinin içinde olduğu birgün geçirmek lazım.
Günlük programımız:
6-8 Süt içme ve Çizgi film izleme
8-9     Kahvaltı
9-11   Oyun-etkinlik saati (aralarda meyve, çerez vb. atıştırma)
11-12 Dışarıya çıkma-hava alma (park vb.)
12-13 Öğle yemeği-uykuya hazırlık
13-16 Uyuma
16-17 Oyun-ikindi kahvaltısı (pasta-meyve suyu vb.)
18-19 Televizyon izleme (ben yemek hazırlarken mecburen yine cd izliyoruz)
19-20 Akşam yemeği
20-22 Oyun (meyve, çerez vb. atıştırma)
22-23 Süt içme ve Uyuma
Ne yaparsam yapayım şu 3 saatlik televizyon izlemeyi kaldıramadım. Maalesef yaklaşık 2 saate yakın tv izliyoruz. Çok erken uyandığından ve ben kendime gelemediğimden sonra da iş için hazırlandığımdan başka bir alternatif bulamadım. Televizyondan başka hiçbirşeyde onu oyalamıyor. Ya biz ya da televizyon.Önerileri olanlar varsa bekliyorum.
Oyun ve Etkinlikler (Çınar ilk 4’ü çok seviyor)
Hamur yapma
Su ile oynama(su doldurup boşaltma, balık yüzdürme gibi)
Makasla kesme, yapıştırma (hazırladığı etkinlikleri panosuna asma)
Müzik aletleri çalmak, dans etmek
Resim ve boyama yapma
Lego, puzzle, yap-boz, şekilleri birleştirme oyuncakları
Renkleri, sayıları, şekilleri öğrenme
Top, bowling oynama
Kitap okuma, eşleştirme yapma
Çadır evinde oyunlar
Parçacı oyuncaklar, boşluklara uygun şekilleri atma
Tamir takımı ya da doktor takımı ile oynama
Arabasını sürmek, uzaktan kumandalı oyuncaklarıyla oynamak
Diğer farklı oyuncaklarıyla oynama (Patates kafa gibi)
Gazetede yapılan bir araştırmada tatlı, şeker yiyen çocukların ileriki yaşlarında şiddete meyili olduğu çıkmış. Herhalde enerji fazlalığından. Ben de çınara hergün çok sevdiği ve mutlu olduğu için azda olsa şeker ya da çikolata veriyordum. Ama bundan sonra çubuk, balık kraker gibi tuzlu vermeye karar verdim.
Gün içinde de sürekli bişey istiyom diyor. En iyisi meyve, salatalık, havuç gibi şeyler vermek daha faydalı tabii. Alıştırmak lazım. Ama çınar pek sevmiyor.
Çınar konuşmayı iyice söktü ve çok tatlı. geçen gün bana "üzülme" dedi. ben de sen beni üzüyorsun dedim. ellerini kaldırıp şöyle "ben bişey yapmıyom.üzmüyorum" demezmi!!!hiç büyümesin. bu aralar tam benim istediğim formata geldi. sarılıyor, öpüyor, gülüyor, eğleniyor, keyfi yerinde (nazar değmesin).
bu yaşta fotoğraf makinesi gibi oluyorlar. tv'de "bir şarkısın sen" çocukların şarkı yarışması var ona bakıyorduk. asker olmuşlar, yaylalar şarkısını söyleyip yürüyorlardı. tabii kaçar mı bizde hemen başladık asker gibi yürümeye. hatta beni de arkasına aldı evde gezdik öyle yaylalar diyerek. eğlenceli ve komik halimiz.

Hiç yorum yok