rahatlamak için farklı yöntem ve kitaplar

Yazacaklarımın hepsi bizi daha pozitif yapma, hayata olumlu yaklaşıp stresimizi azaltmayı hedeflemiş kitaplar ya da yöntemlerle ilgili.İnsanlığın mutlu olması için yeni kavramlar ortaya çıkıyor hergün. Bazıları eski, mesela yoga ama türkiyede son yıllarda moda oldu, yayılmaya başladı. alernatif tıptan tutunda, bitkisel yada tamamlayıcı tedavilerden, müzikle terapilerden, düşünce gücüyle tedaviye kadar her şey bizim için. Uzakdoğu felsefeleri yoga, meditasyon vb. detokslar, anti aging ve spa’lar neler neler. Günümüz sıkça gündemde olan teknikler bunlar. Nefes terapileri, reiki ve Bioenerji, Nlp, Kuantum gücü, Sofizm gibi kavramlar öne çıkmaya başladı. bunların hepsi tek başına bir konu. ben çıkan yazıları takip edip okuyorum. bazılarını katıldım, bazılarıyla ilgili kitapları okudum. şimdi hepsine tek tek değinmeyeceğim. yoksa çok uzun sürer. zaten merak ettiklerimize internetten ulaşıp,okuyabiliriz.
özellikle kuantum gücü ilgimi çekiyor. bioenerjiyi yapmıştım ama devam ettiremedim. bunları devam ettirip, hayatınızın içine sürekli katmanız gerekiyor. yoksa birkaç kere yapıp bırakmak işe yaramıyor. Benimde okumadığım ve denemediğim az şey kaldı. bunların hepsi iç içe geçmiş, birbirleriyle ilişkili kavramlar. Yogaya kaç senedir gidiyorum. Hocanın iyi olması çok önemli. Yoksa anlamlı olmuyor. Felsefesinden çok ağrı tedavisi, kaslarımı kullanmak adına yapıyorum. Yani bir nevi spor olarak bakıyorum.
Fheng şui ilkeleri vardı bir dönem, evini bile ona göre dekorasyon etmeye başlamıştı insanlar.
Peki hayatta şansa, tesadüfe ya da eksinin eksiyi, artının artıyı çektiğine inanıyor mu sunuz?yoksa çok kaderci misiniz? Ben kararsızım. Düşünce gücüne, pozitif enerjiye inanıyorum. Ama kaderciyim birazda.
Bazı özel şirketler çalışan elemanlarının performanslarını arttırmak amaçlı bu teknikleri kullanıyor.
En çok satan kitaplar listesinde şu anda Olasılıksız var. henüz okuyamadım. geçen senelerde secret vardı. birkaç sene önce %100 düşünce gücü kitabı meşhurdu halada gündemde. Hep aynı tür kitaplar…Her şey seninle başlar, tibetin gençlik pınarı okuduklarım arasında. Eskiden eric from’un “sevmek”gibi kitaplarını, leo buscaglia, doğan cüceloğlu okurdum. Bir zamanlar da onlar modaydı. Kişisel gelişim kitaplarıydı. bu konular hep ilgimi çekti. Psikolog falan olmalıymışım ben.
Siz hangilerini okudunuz, hangi yöntemleri denediniz? Bu hayat şartlarının için de kendimizi rahatlatmak adına her şeyi deniyoruz.
Özetle sizde deneyin. Farklı deneyimler bir şey kaybettirmiyor. Belki biri size çok iyi gelebilir. sonuçta hepsi bizim için…

2 yorum

  1. Olasılıksız'ın Secret'la ve o tarz kitaplarla bir benzerliği yok. Olasılık teorisine dayanarak ve biraz da abartarak bir roman yazmış Adam Fawer, süper de olmuş. Eğer halen okumadıysanız mutlaka okuyun derim (tabi matemetiği sıkıcı bulanlardan değilseniz).

    YanıtlaSil
  2. öncelikle yorumunuz için teşekkürler.evet henüz okuyamadım sadece özet kısmına bakmıştım. matematiğide bayılırım üstelik.en kısa zamanda okuyacağım.yazımıda tekrar gözden geçirdim epey eksik gördüm,düzenleme yapacağım...

    YanıtlaSil