Mutlu olmak zor değil….

Azim Jamal, dünya çapında oldukça rağbet gören bir yönetim danışmanı ve yönetim koçudur. Azim Jamal’in dinamik, ilham verici ve düşünmeye sevk eden konuşmaları 26 ülkede 1 milyondan fazla kişi tarafından dinlenmektedir. Liderliğin gücünü 5 başlık altında toplayan Azim Jamal, bu başlıkları; “Ne kadar çok verirsen o kadar yaratıcı olursun”, “Sana verilen gücü ve yeteneği keşfet”, “Ne kadar yükseği hedeflersen o kadar çok yükselirsin”, “Zor ekonomik şartlara göğüs gererek, dayanma gücüne sahip ol” ve “Kendini yenile, ekonomik yükseliş ve düşüşlerde bile hevesle çalış” şeklinde sıraladı. Bu özelliklere sahip kişilerin her zaman başarı ile yan yana yürüyeceğini belirten Azim Jamal, her şeyin kişinin kendi içindeki gücü fark etmesi ile başladığının altını çizdi.
Azim jamalın “vermenin gücü”kitabını övüyor gazete. “Gündelik hayatta Mevlana ve sufizm” kitabı da varmış.
Yazarın önerilerinden örnekler:
*Farkındalığın hayatta başarmak için en büyük güç olduğunu fark edin. İşte bu benim en önemli felsefem. Herkes içindeki cevherleri keşfedebilse, kendini tanıyabilse, yapabileceklerini bilse her şey çok daha kolay ve güzel olur.
*Farlılıkların yarattığı sinerjinin tadını çıkarın. Bu da hoş değilmi? Maalesef biz bunu yapamayan bir toplumuz. Farklılıklar bize yabancı geliyor, dışlıyoruz, çabuk kabullenemiyoruz. Aileden çıkıp, işde yaşadığımız ortamdan, sosyal ortamlardan ve Türkiye toplumuna kadar büyüyen bir ölçekten bahsediyorum. Ama globalleşen dünyada buna mecburuz.
*20:20:20 ilkesi varmış es geçmeyin diyor. 20 dakika egzersiz, 20 dakika meditasyon, 20 dakika okuma hayatınızı baştan aşağı değiştirebilir.
*Her sorun için en az 21 çözüm vardır ilkesini hiç aklınızdan çıkarmayın diyor. Mesele hangisinin size uygun olduğudur.

Hiç yorum yok