eğlenceli müzeler

Müzelere takmıştım ben. Bakıyorum tüm dünyada takmış. Yani çok popüler. Gazetelerde hergün haberler görüyorum. "Müze gezmenin sıkıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu müzeler fikrinizi tamamen değiştirecek" diyor gazete.
İnteraktif anlatımlı, 4 D film gösterimleri olan, deneyleri kendi kendinize yapabileceğiniz, kendinizi bir anda başka bir ağda bulacağınız, DJ'lerin müzik yaptığı bu müzeleri gezereseniz fikriniz tamamen değişecek. mesela;
*Londra'daki Bilim Müzesi, bilimin ve interaktifliğin tanımını yapıyor. Milyonlar harcanarak yapılan çocuk bölümü patlayan, köpüren, alev alan deney tüpleriyle dolu. Makineleri denemek için o kadar çok sıra oluyor ki bu müzeye sabah 10'da açıldığı anda gitmek en iyisi.
sciencemuseum.org.uk
*Tavanda ters duran arabalar, havada asılı uçaklar, kimyasal reaksiyonları gözlemleyebileceğiniz, beyaz önlüklerinizi giyerek dev sabun balonları yapabileceğiniz laboratuvarı.Nemo Müzesi'nin mimarisi de görülmeye değer.
e-nemo.nl
http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/500586-dunyanin-en-eglenceli-muzeleri-galeri. daha detaylı bilgilere bu adresten ulaşabilirsiniz.
çok farklı aktiviteler içermese de bunlarda ilgimi çekti:  

*Ayakkabı müzesi: 1970’lere kadar giyilen çok farklı ayakkabılar varmış. Romalılardan 70’lere kadar.
*Parfüm müzesi: 5 bin tarihi parfüm şisesi varmış...ilginç ve hoş değil mi?
Diyorum bu müze olayına girmemiz lazım. Hele böyle farklı şeyler sunarsanız çok ilgi çeker. mesela istanbulda buz müzesi açılacak yakında. ne hoş çok ilgi çekeceğine eminim.
İstanbul enerji müzesini daha önce anlatmıştım süperdi. Öyle yerlerin artması lazım türkiyede. ankarada istiyorum duyurulur. hafta sonu gideceğimiz farklı mekanlar aranıyor....

Hiç yorum yok