dünya kadınlar günü

8 mart dünya kadınlar gününe özel bir şeyler yazamadım. Ama bildiğim tek şey kadın olmak bir ayrıcalık…zorluklarının yanında çok özel yanlarıda var. Herkesin kutluyorum. Özellikle de anne olmanın vermiş olan o özel ayrıcalığı yaşayan bayanları. Allahtan bu ülkede halen duyarlı, hassas, gören, hisseden, konuşabilen bayanlar var. Mesela bir Sezen aksu. Elif şafak ve daha birçok...
Bazen olurya bazı şeyleri sadece kendimiz yaşar sanırız. İyi ki kitaplar, yazarlar, sanatçılar var. Yalnız olmadığını görmek çok güzel. Mesela elif şafak benim anlatmak yazmak istediğim her şeye yazan biri. (Belki de elifler aynıdır hep:))kağıt helva süper…gerçeğini de çok severim zaten bu da aynı onun tadında olmuş. Beğendiklerimden:
*Kadınlar için ortası olmuyor adeta. Ya genç kız oluyorsunuz yani henüz olmamış kadın, bir tamamlanmamışlık hali. Ya da geç kız oluyorsunuz, yani evli, anne, yani tamamlanmış kadın, bir bitmişlik tükenmişlik hali. Ve ikinci kategori birinciden çok daha kolay, yaşanılası ya da güvenilir göründüğünden, kadınlar, bilhassa anne olanlar, ellerinde uzun atlama sırıkları, koşabildikleri kadar hızlı koşup hoooop üç beş bilmedin on sene içinde genç kızlıktan yaşlılığa sıçrayıveriyorlar.her biri uzun atlama şampiyonu…..
*Acaba sahiden doğuştan duygusal veya anaç mı kız çocukları yoksa toplum, aile, kültür tarafından böyle mi şekillendiriliyorlar peyderpey???
Annelikle ilgili süper alıntılar var, devam edeceğim...

Hiç yorum yok