Emzirirken oluşan göğüs yaralarına dair…

Teknoloji gelişiyor özellikle bebek-doğumla ilgili. Ama halen annelerin emzirme problemine çözüm yok. İnanılmaz işkence çekenler var. benimde yaşadığım gibi. Emzirmeden kaynaklanan bu acı, bu yara öyle kötü ki. Bu dertten muzdarip olanlar bilirler nasıl bir ızdırap olduğunu ve her şeyi delice deniyorsunuz çare olsun diye. Yoksa emzirmek istemiyorsunuz bu daha da vahim oluyor tabii. Bebek emmek istiyor süt var ama acıya dayanamadığınızdan emziremiyorsunuz.
İnanırmısınız her şeyi denedim. Her hafta sürekli yeni yeni şeyler bulup kullandım. İlk oğlumda da çok canım yandığından bu sefer biraz daha hazırlıklıydım ama sonuç aynı. Yara ve acı bir müddet çekiyorsunuz. Amaç sadece biraz hızlı iyileşmeyi sağlamak ve acıyı hafifletmek içindi yaptıklarım.
Netice de şunu söyleyebilirim emzirin, vazgeçmeyin, bırakmayın…
göğüs yaraları ancak 40 ından sonra yoluna giriyor. Yani bir süre acıya dayanmak şart. kesinlikle düzeliyor…her güzel şeyin zorluğu olması gibi bu iş de böyle malesef.
Göğüs yaralarına önerilen herkesten duyduğum farklı şeyleri yazacağım. Ben hepsini denemedim açıkçası. rakılı su, Avakado, Ayva çekirdeği(tarifi internette bolca var), Kakao yağı, saf zeytinyağ, Argan yağı, Aynısafa yağı, Ozon yağı bunları sürüyorsunuz. Ayrıca aktarcılar da başka krem ve karışımlar da var. Karbonatlı suyu eskiler hep söylüyor ben hiç denemedim ama onunla silip belki üstüne krem de olabilir. Doktor ayrıca Garmasten kremi önermişti. Tabii geçen 4 yılda bu konuda çok ürün çıkmış ama yine de ilk 1-2 ay bu acıya tam çare yok mümkün değil. Takılan göğüs uçları da pek işe yaramıyor. 
ben bölenik (doktorun yazdığı özel bir karışım) denen dezenfektanla silip üstüne mustela’nın göğüs yara kremini sürdüm ve faydasını gördüm. üzgünüm ama klasik ve en çok satılan diğer markalardan daha iyi mustela kesinlikle. Bana eczacı önerdi ve gerçekten memnun kaldım. Üstelik diğer markaları da almıştım da. Ayrıca göğsünüzü kuru tutmaya çalışın. Ben ayrıca göğüs pedlerinden kullanıp üstüne de göğüs kalkanı taktım. Çünkü göğsünüze atlet, iç çamaşır deyince bile acıyor. Özetle bu dörtlü bana iyi geldi. Aynısafa yağı da fena değil önerebilirim. Krem yerine arada ondan sürüyordum. Üstelik bunları yıkamaya gerek yok. Yağda, mustelanın kremide doğal bebeğe zararı yok yani.
Zaten lohusalıkta annenin emzirme ve göğüs problemi bir de bebeğin gaz problemi insanı mahvediyor. Uykusuzluk yorgunluk ameliyat durumu falan bunların yanında önemsiz kalıyor. Bebeklerin kolik sorunu da çok acımasız zor bir durum…buna da sonra değineceğim…
Rahat acısız mutlu bir lohusalık yaşamanız dileğiyle….

1 yorum

  1. Ozon yağı cildin baştan aşağıya kendini yenilemesi ile eş değer. Saf zeytinyağı içinde bekletilen ozonlanmış oksijen molekülleri cilde uygulandığında kolayca nüfus etmesini sağlıyor.

    http://www.naturpystore.com
    Atom çayı olarak sizlere Naturpy Atom çayı nıda öneriyorum özellikle Zerdeçal,Tarçın,Karanfil,Karabiber,Havlıcan,Hibiskus bitkilerinden doğal naturel bitkiler ile sizlere güzel bir ürün ortaya çıkarttık.

    YanıtlaSil