annelik çok kutsal ama...


Annelik çok kutsal ama kutsal olması kadar çok meşakkatli. Annelerimiz ne zorluklarla bizi yetiştirmiş büyütmüş. Çocuk bakmak büyütmek çok kolay basit bir şey gibi gösterilmiş hep. Tabii başka türlü gösterilse insanlar çocuk yapmaz düşüncesiyle sanırım. O yüzdendir ki şimdi yaşayarak çocuk sahibi olan gençler ilk çocukta işi kapatıyorlar. En fazla ikincisini yapıyorlar. Tabii olay biraz da sorumluluk, mükemmel anne-baba olma gayreti, çocuğumu iyi imkanlarla yetiştirme isteğinden kaynaklanıyor.  Ama artık daha bilinçli ve sağlıklı nesiller gelmeli gerçekten. Bizim kuşaklar hep hasta. kanser grip gibi oldu artık.
O yüzden çocuklarımıza  bu kadar suni bir ortamda, küresel ısınmanın ve sorunların arttığı bir zamanda çok daha özen gösterip büyütmeliyiz. Öyle doğurup bırakmak olmamalı. Okul öncesi eğitime de çok önem veriyorum. Gülben Ergen bu konuda çalışmalar yapıyor ve çok takdir ediyorum. TRT1’de Gülbenin programı da çok hoş. Çok güzel konulara el atıyor.
Benim için çocukların okul öncesi iyi bir kreşde eğitim alması çok önemli.  3-6 yaş döneminde beynini güzel şeylerle doldurmasını çok değerli buluyorum. O yüzden kreşe para vermeye lütfen kıyın yollayın çocuklarınızı. Ya da devlet kreşlerine başvurun. Bu dönemlerini dolu dolu geçirsinler sağlıklı nesillere ihtiyacımız var. Sağlık derken hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı kastediyorum. İkisi de çok önemli. Beslenme kadar onların ruh sağlıkları, mutlu birey olmaları önemli.
kendimi bu konulara adamak istiyorum. Neresinden başlayabilirim bilemiyorum. sosyal sorumluluk projelerini bu bağlamda çok önemsiyorum. Kadınlara ve çocuklara yönelik proje sayısı her geçen gün artıyor. Çok seviniyorum. Kadına şiddetle ilgili de epey yol katettik. Artık yasalarda kadınlardan yana olacak. Öyle hikayeler yaşamlar okuyorum ki hayrete düşüyorum ve çok üzülüyorum. Gerçekten kadınlar, anneler bunları hak etmiyor.
Sağlıklı ve mutlu anneler-çocuklar dileğiyle…

Hiç yorum yok