Ankaradan çocuk etkinlikleri…

Ankaradada çocuklara yönelik etkinlikler özellikle avm ler çoğaldıkça artıyor ve hangisine gideyim diye karar veremiyorsunuz. Biz hafta sonu Atlantis sirkine gittik. Ama çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Ufak bir sirkti, çok az hayvan gördük. Büyükşehir Belediyesinin sirki çok daha güzel, mekan büyük, sıcak. Ama onda da izdiham çok. Bedava olmasa belki daha iyi olur. Yani bu haftalar sirk zamanı…
Ayrıca Gordion Avm’de dinozorlar vardı. Gerçi Ankara'da yaşayanlar bunların çoğunu bilir çünkü bilboardlarda bolca reklamlarını veriyorlar. Çok güzel kaliteli etkinlikti ama dün gece çınar bol bol uyandı, "rüyamda dinozorları görüyorum" dedi ::)) Uygulamalı bir etkinlikti. Giyinip kuşanıp kazı yaptılar sonra dinozor sergisini gezip bilgilendiler ve sonunda sertifika aldılar. Sanırım bu etkinlik bitti ama MTA’nın Tabiat Tarihi Müzesinde dinozorları görebilirsiniz.
Ayrıca Gordion da Ajda Pekkan Twist mağazasına gelmişti, inanılmaz bir kadın. Sanatçı insanlar sanatın her dalında yetenekli oluyorlar. Ya da olanaklar insanın önünü açıyor ve sevdiği şeyleri yapmalarına imkan tanıyor. Sevgiyle yapılan işlerde her zaman başarılı oluyor zaten. Sezen Aksu da takı tasarımı yapıyor mesela. Çok hoş…
Ankamall’de Troya sergisi vardı ve muhteşemdi. Giden çoğu kişi görmüştür. Ben gittiğimde tesadüfen Mustafa Erdoğan ve Belediye Başkanı açılışını yapıyorlardı. Çok özenle hazırlanmış dev bir Troya atı vardı, hoştu. Büyükler için sanırım bugün yarın gösterisi var. Gitmek lazım çok etkileyici.
Bildiğim çocuklar için birkaç etkinlikten bahsedeyim. Bu aralar Panora Avm’de Sünger Bob ve Dora var. Özel ve devlet tiyatroları bolca var. 
www.dusekalka.org’dan değişik etkinlikleri takip edebilirsiniz.
Ankara’da 49 tane müze olduğunu biliyor muydunuz? Evet gerçekten gezilecek çok yer var. Özellikle çocukları götürmek lazım. Müze kültürü oluşturmak lazım. Ankara Çocuk Müzesi'de Çayyolu’nda açılmış. www.freekidzz.com adresinden bakabilirsiniz.
Kreş Çınar'ları Feza Gürsey Bilim Merkezine götürdü. Orayı da tavsiye ederim. 
Oyuncak müzesinden bir görüntüde aşağıda...


Sizlere ankaradaki etkinlikleri takip edebileceğiniz birkaç web adresi;
http://www.ankaraevents.com
Herkese bol eğlenceli günler dileğiyle….

1 yorum

  1. www.ankaraetkinlik.com isimli blogumu yazınızda görmekten çok gururlandım.. Hepimiz çocuklarımız için hem güzel şeyler yapmaya hem de bunları başka anne-çocuklarla paylaşmaya çalışıyoruz.. Bu vesile ile sizi tanımaktan çok mutlu oldum.. Sevgiler..

    YanıtlaSil