tuvalet alışkanlığı

ÇOCUK EMEK İSTER.......Çocuk büyütmek zor zor.... Bir süreci bitiyor başka bir süreç başlıyor. Şimdi de TUVALET ALIŞKANLIĞI edinme dönemimiz. Sürekli çişim geldi diyor ve wc’deyiz. Bazen ilgi çekmek, oyun olsun diyemi yapıyor diye düşünüyorum ama bakıyorum da her defasında yapıyor. Ters bir şey söylemekten de kaçınıyorum şevki kırılmasın diye. Özetle uğraşınız hiç bitmiyor. Hatta büyüdükçe zorlaşıyor diyebilirim. Çok bilmiş, her şeyden anlayan bir insan olmaya devam ettikçe sorunlarımız da aynı oranda artacak korkarım.
İlk zamanlar bu iş de zor. Geceleri bağlasammı, oyun alanına bırakırken ne olacak gibi soruların sonuçlarında bir bezi takıp bir çıkarır hale gelmiş bulunuyorum. Çocuğun da normal olarak kafası karışıyor. Evdeyken soruyor bana bezim varmı altımda::)) bu konuda ısrarcı olmamak kendisinin istemesi, hazır olması çok önemli. Tekrar hatırlatayım istedim…
İşallah kabızlık sorunumuzu tuvalet alışkanlığı ile haledeceğiz. Beslenme kabızlıkta çok önemli . Ve ben zorla yemek yedirmiyorum ama bazen hatamı yapıyorum diye düşünmüyor değilim. Beslenmesine gereken özeni göstermiyorum mu acaba? Sebze yemediği için kendimi suçlu hissediyorum. Ama Allahtan etrafta kimle konuşsam bu yaşlarda pek sebzeyle aralarının iyi olmadığı söyleniyor. Bende teselli buluyorum:)))

Hiç yorum yok